Για να δούμε συγκεντρωμένα μερικά στοιχεία για το πρώτο – από όσο είναι γνωστό, tablet με λειτουργικό Android 3.0, την πρώτη ειδική έκδοση για tablet του λειτουργικού.

Το Xoom στην έκθεση CES 2011, ήταν το ‘μοντέλο’ πάνω στο οποίο η… μόδιστρος Google επεδείκνυε το Android 3.0, aka Honeycomb. Όπως καταλαβαίνετε είναι άρα και ένα από τα πιο ισχυρά Android tablets που έχουμε δει…

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Το Motorola Xoom θα έχει μεγάλη οθόνη και HD κάμερες

Όπως έχει προβλεφθεί το Motorola Xoom tablet θα έχει έναν διπύρηνο Nvida Tegra 2 επεξεργαστή ικανό για 720p βίντεο στην οθόνη 10.1”, οθόνη 1280×800 ενώ εικόνα 1080p μπορεί να σταλεί σε full HD στην τηλεόραση μέσω HDMI.

Θα υπάρχει 1GB RAM, 32GB αποθηκευτικός χώρος και θύρα για SD κάρτα, διπλές κάμερες – 5MP πίσω για 720p εγγραφή βίντεο και 2MP μπροστά, και επιλογή 3 ή Wi-Fi συνδεσιμότητα. Επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο για παιχνίδια. Αυτονομία: η εταιρία υπόσχεται 10 ώρες για θέαση βίντεο.

Το Motorola Xoom tablet θα δέχεται SD κάρτες που δεν θα… δουλεύουν

Η θύρα SD μάλλον δεν είναι και… μεγάλο ατού. Το Android δεν υποστηρίζει, ούτε στην έκδοση Honeycomb MicroSD θύρες από όσο είναι γνωστό. Τι θα γίνει με το Xoom….

The Motorola Xoom θα είναι αναβαθμίσιμο σε 4G

Το Xoom είναι μια συσκευή 3G/Wi-Fi με επιπλέον δυνατότητα να λειτουργήσει σε δίκτυα 4G – ισχύει αρχικά στις ΗΠΑ με το δίκτυο της Verizon τεχνολογίας LTΕ.

Θα υπάρχει και Wi-Fi-only Motorola Xoom

Η εταιρία έχει ρίξει… σπόντες πως και μια έκδοση ενός Wi-Fi-only Xoom tablet είναι στα… πλάνα της όπως έχει πει ο υπεύθυνος Mr Moreley…