Εσωτερική πληροφόρηση φαίνεται πως είχαν οι τύπου στο CrackBerry που μας δείχνουν με μια ματιά όλα όσα η Καναδική RIM ‘μαμά’ των BlackBerry έχει σχεδιάσει για τις εταιρίες με δίκτυα CDMA για το 2011…

Χρονολογικά πρώτο θα εμφανιστεί το CDMA PlayBook στο 2ο τρίμηνο φέτος, αλλά και – για ΗΠΑ – η έκδοση Sprint’s WiMAX του tablet. Μετά θα εμφανιστεί το Montana — έκδοση CDMA version του Dakota — που μπορεί να βγει στην αγορά και ως Bold Touch: θα έχει το κλασικό QWERTY Bold σχήμα αλλά και οθόνη αφής.

Αυτό θα βγει στο 3ο τρίμηνο της χρονιάς μαζί με το Monaco που μοιάζει με πιο όμορφο διάδοχο του Stormμε επεξεργαστή 1.2GHz Qualcomm, οθόνη 3.7-inch WVGA, 5 megapixel κάμερα και HD video capture.

Μετά θα δούμε και έκδοση CDMA του Apollo με ονομασία Sedona, ένα νέας γενιάς Curve με υποστήριξη για δίκτυα NFC – αυτό το φθινόπωρο. Τέλος νωρίς το 2012 αναμένεται μια συσκευή με κωδική ονομασία Malibu (…Monaco, Malibu, θέλω διακοπές! ) που μοιάζει με ένα Curve Touch με πλήρη οθόνη και κάπως χειρότερα χαρακτηριστικά από το Μonaco…

Τεχνολογικά οι περισσότερες νέες συσκευές υιοθετούν νέα χαρακτηριστικά όπως ψηφιακή πυξίδα, NFC, HD video εγγραφή και διαχείριση αλλά και καλύτερη HTML5 media υποστήριξη. Ακόμη υποστήριξη OpenGL, mobile hotspot δυνατότητα, 24-bit χρώμα, καλύτερο web browser, νέο εικονικό πληκτρολόγιο και το BlackBerry OS 6.1.

Από την άλλη δεν υπάρχουν διπύρηνοι επεξεργαστές – οι CPUs που ο ελληνοκαναδός κος Lazaridis λέει πως χρειάζονται για να υποστηριχθεί και QNX στα τηλέφωνα.

Ωραία πάντως, σε δουλειά η RIM…