‘Όπισθεν ολοταχώς’ για την Intel και την τελευταία γενιά επεξεργαστών στη γραμμή Core — γνωστοί και ως Sandy Bridge.

Όπως έχουμε πει στα προϊόντα Sandy Bridge ανακαλύφθηκε ένα ελάττωμα στον ελεγκτή SATA. Αν και πρόβλημα είναι κυρίως στο τμήμα της γραμμής Series 6 “Cougar Point”, προβλήματα αυτού του τύπου… κοστίζουν.

Η Intel όπως είπαμε θα ξοδέψει $700 εκατομμύρια για την ανάκληση, να διορθώσει το πρόβλημα και να στείλει τα νέα τσιπ σε παραγωγούς υπολογιστών και OEMs.

Οι εταιρίες… πληρώνουν!

Οι Dell και HP ανακοίνωσαν πως θα διαχειριστούν όσους κατασκευαστές ανήκαν στην κατηγορία των ‘early-adopters’, αγόρασαν δηλαδή κατευθείαν υπολογιστές με Sandy Bridge εξαρτήματα. Σε ανάρτηση στο εταιρικό blog, η Dell λέει ότι σκοπεύει να να έχει “…διορθωμένα chipsets” από την Intel τον Απρίλιο.

Τότε θα προσφέρει σε όσους πελάτες είχαν πληγεί μια νέα motherboard χωρίς κόστος με την εγγύηση της Dell. Οι πελάτες θα μπορούν ακόμη να επιλέξουν να επιστρέψουν τα συστήματα τους με βάση “… τις πολιτικές επιστροφής της εταιρίας.”

Οι ανακλήσεις Sandy Bridge επιδρούν στα προϊόντα XPS 8300, Vostro 460, Alienware M17x και Alienware Aurora R3 αναφέρει το BusinessWeek. Επηρεάζονται και τα σχεδιαζόμενα μοντέλα XPS 17 με 3D ικανότητα.

Δεν έχει κάνει κάτι συγκεκριμένο ακόμη η Hewlett-Packard αλλά εκπρόσωποι της εταιρίας λένε συνεχώς πως οι πελάτες θα μπορούν να επιστρέψουν προϊόντα στην HP στο στάνταρ παράθυρο των 21 ημερών. Θα επιστρέφει προϊόντα ή θα δίνει πίσω τα χρήματα. Η HP ανέβαλε και ένα media event που είχε για την επόμενη εβδομάδα όπου είχε σαν σκοπό να δείξει νέα business notebooks. Η εταιρία δεν είπε αν αυτά τα Sandy Bridge προϊόντα θα αναβληθούν.

Και η Samsung ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει χρήματα σε όσους αγόρασαν Sandy Bridge PC. Η Intel είπε πως είχε στείλει 8 εκατομμύρια προβληματικά chipsets σε κατασκευαστές. Διορθωμένα τσιπ θα φύγουν σε κατασκευαστές αυτό το μήνα με πλήρη παραγωγή τον Απρίλιο.

Και εταιρίες όπως η Gigabyte και η MSI έχουν όμως σταματήσει να παράγουν προϊόντα τέτοιου τύπου ενώ η Asus σύμφωνα με το PC Tech Authority, εργάζεται για να λύσει τα προβλήματα της…