Η πρώτη ‘Digital Rebel’ βγήκε στις αγορές τον Αύγουστο του 2003 – η πρώτη ‘προσιτή’ ψηφιακή SLR – και η εταιρία με σταθερό ρυθμό έναν χρόνο μετά το κάθε μοντέλο βγάζει την αντικαταστάτη.

Έτσι έναν χρόνο μετά την Canon EOS Rebel T2i / 550D το επόμενο είναι το εικονιζόμενο μοντέλο EOS 600D. Το νέο… μικρό θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια 550D με αποσπώμενη οθόνη ενώ έχει και πολλές λειτουργίες που πρωτοείδαμε στην EOS 60D.

Σε αυτές έχουμε το ‘Basic+’, μια απλή μέθοδο για να ρυθμίζεται η εικόνα αλλά και τη ρύθμιση της 60D’s ‘Creative Filters’, μια σειρά από εφέ που μπορείς να προσθέσεις μετά τη λήψη όπως toy camera, fisheye και fake-miniature. Επιπλέον η φωτογραφική χειρίζεται ασύρματα off-camera φλας όπως τα Speedlite 320EX και 270EX II ενώ υπάρχει και ένα ‘Video Snapshot’.

Είναι μια λειτουργία που επιτρέπει να ενώνεις μικρά βίντεο των 2, 4 ή 8 δευτερολέπτων και να παίζονται σαν μια λήψη, κάτι που κάνουμε συχνά.

Αυτά που δεν έχουν αλλάξει πάντως είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και έτσι η 600D είναι η πρώτη μηχανή που δεν έχει καινούργιο επεξεργαστή ή αισθητήρα. Στην καρδιά έχουμε λοιπόν τον 18MP APS-C CMOS με ISO 100-6400 (expandable to 12800) και 3.9 καρέ/δευτ.

Μια δυνατή επιλογή με ΠΟΛΥ δυνατό ανταγωνισμό να έρχεται όμως οπότε η ιαπωνική εταιρία πρέπει να… ανεβάσει ταχύτητα!