Το London Hersham Golf Club σε συνεργασία με το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο που ειδικεύεται σε ξενοδοχεία και resort, RearsdonSmith έχει υπό μελέτη μια πρόταση για νέο πεντάστερο ξενοδοχείο.

Μόνο δεν είναι ένα Lux ξενοδοχείο σαν όλα τα άλλα: στόχος είναι η δημιουργία ενός ξενοδοχείο με ‘οικολογικό’ προφίλ που θα υπακούει στις απαιτήσεις της περιοχής London Green Belt. Σε συνεργασία με την αρχή που έχει ορίσει τις απαιτητικές προδιαγραφές λοιπόν τέθηκε η ιδέα για τη στέγαση των 200+ δωματίων φιλοξενείας… υπόγεια!

“Σχέδιο που καλύπτει τις προδιαγραφές για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που θα έχει βελτιωμένη σχεδίαση σε σχέση με το χώρο και θα είναι οπτικό αξιοθέατο για όλη την περιοχή Green Belt,” το περιέγραψε ο σχεδιαστής της RearsdonSmith, Matthew Guy.

Με μια “πράσινη στέγη διαβιώσης” που είναι ένα με το γήπεδο γκόλφ και τα γύρω τοπία, θα υπάρξει ένα υπόγειο πλέον γκαράζ με το club house, της ρεσεψιόν και τα εστιατόρια να είναι τα μόνα τμήματα πάνω από τη γη. Τρία ‘δαχτυλίδια’ από δωμάτια με έναν εσωτερικό κήπο 800 τ.μ συμπληρώνουν τη σχεδίαση που επιτρέπει στο φυσικό φως να γεμίζει τους χώρους οπότε δεν χρειάζεται τεχνητός φωτισμός….

Εναλλάκτες θερμότητας, γεωθερμία και χαμηλό ‘ίχνος’ άνθρακα είναι στα βασικά στοιχεία των τεχνικών επιλογών.

Αν το κάνει το… Hersham Golf Club τότε μπορούμε και εμείς να σταματήσουμε να καταστρέφουμε με υπέργειες κατασκευές τους ελεύθερους χώρους, θα πούμε εμείς…

Via Inhabitat