Αν σκεφτεί κανείς πως ΟΛΟΙ – σχεδόν, βλέπουμε την ώρα από το κινητό μας, τότε τα ρολόγια θεωρητικά θα φτάσει στο όριο της.. ζωής τους στον 21ο αιώνα!

Και όμως, ένα άτομο στα πέντε ακόμη βλέπει την ώρα από ένα ρολόι χειρός και τα Ελβετικά ρολόγια, που είναι το 2% της παραγωγής, αλλά περισσότερο από το 50% (!) της αξίας τους είχαν χρονιά-ρεκόρ το 2011.

Το… αστείο με το σημερινό αυτό post είναι πως η ωρολογοποιία για τους Ελβετούς άρχισε τον 16ο αιώνα όταν στην Αναμόρφωση του Καλβίνου στη χώρα καταργήθηκε η παραγωγή… κοσμημάτων! Αυτό σημαίνει πως το αριστούργημα που λέγεται ρολόι χειρός έγινε διακοσμητικό αντικείμενο, το μόνο που επιτρέπονταν να φορά ένας άνδρας!

Αν 500 χρόνια μετά έρθουμε στο σήμερα θα δούμε πως πραγματικά είναι πλέον… κόσμημα (!) ένα ρολόι χειρός. Το raison d’etre των ρολογιών Rebellion που βλέπετε είναι κάτι τέτοιο. Στα δεξιά το REB-5 που πωλείται προς $196,000 και στα αριστερά η…’Αυτού Μεγαλειότης’, το Rebellion Black Diamond REB-5 που τιμάται… $928,500. Ρολόγια ή ακριβά κοσμήματα;

Έτσι για λίγη… luxury τρέλα!