Αυτό τον καιρό τα τυφέκια που χρησιμοποιούν οι στρατιώτες ανά την υφήλιο, ειδικά στους πιο ‘σύγχρονους’ στρατούς, είναι κάτι περισσότερο από ένα όπλο που είναι σχεδιασμένο για να στέλνει ένα υψηλής ταχύτητας βλήμα προς τον εχθρό…

Τα σύγχρονα τυφέκια εφόδου (assault) έχουν προσθήκες για φακούς, σκόπευτρα λέιζερ ακόμη και συστήματα ασύρματης επικοινωνίας. Από την άλλη αυτές οι επιπλέον δυνατότητες σημαίνουν και ένα όπλο που μπορεί να αφήσει τον στρατιώτη εκτεθειμένο σε επίθεση – την ώρα που… ασχολείται με τα διάφορα ‘αξεσουάρ’, ή μπορούν να τον κάνουν να χάσει τη στιγμή που πρέπει να πυροβολήσει. Το C4Grip της Silynx είναι μια εμπρόσθια λαβή που λύνει το πρόβλημα με έξτρα χειριστήρια στα χέρια του ‘χρήστη’.

Το C4Grip, που η Silynx έκανε το… ντεμπούτο του στην Έκθεση SHOT στο Las Vegas πριν λίγες ημέρες και διαθέτει δύο διακόπτες και ένα κεντρικό joystick αντίχειρα που είναι εύκολο να φτάσει κανείς με το δάχτυλο ενώ κρατά το όπλο. Οι λειτουργίες του χειριστηρίου είναι ρυθμιζόμενες μέσω software ενώ σαν στάνταρ είναι η ενεργοποίηση του φακού και των λέιζερ σκοπευτικών.

Εν τω μεταξύ το joystick έχει ενσωματωμένο ασύρματο push-to-talk (PTT) με επιλογή φωνής και χειρισμό μέχρι δύο Silynx Micro C4OPS Tactical Headset Συστήματα. Επιπλέον ελέγχει ασύρματα και ‘φορέσιμους’ (wearable) υπολογιστές.

Επιπλέον όλες οι λαβές είναι σπονδυλωτές και customizable σε μέγεθος και χρώμα…