Και τα νούμερα αφορούν ΜΟΝΟ τις ΗΠΑ!

Φαίνεται πως οι πωλήσεις μέσω Internet είναι και σήμερα και… αύριο το μέλλον. Κάθε χρόνο θα αυξάνονται κατά 10% μέχρι το 2015 αφού οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο online, λέει η Forrester Research…

Σύμφωνα με νέα αναφορά που είχαμε χθες, οι πωλήσεις στην αμερικανική αγορά αυξήθηκαν 12.6% το 2010 στα $176 billion. Το σύνολο θα αυξηθεί στα $279 δισεκατομμύρια το 2015, λέει η αναλύτρια της Forrester κυρία Sucharita Mulpuru.

Η ρυθμός αύξησης για το 2010 ξεπέρασε τον ρυθμό του 2009 όταν υπήρχε αύξηση 11%. Οι… συνήθης ύποπτοι για την διάδοση του e-εμπορίου είναι: η ανάκαμψη της οικονομίας, οι πιο πολλοί πρώτοι αγοραστές και τα μεγαλύτερα ποσά που ξοδεύονται πλέον online από την καταναλωτή.

Το e-εμπόριο θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια αφού θα συνεχίσει η τάση να ‘φεύγει’ από τα φυσικά καταστήματα, και να καταφεύγει στα online, λέει η αναφορά. Αυξημένη χρήση smartphones και tablet υπολογιστών, μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών και νέα μοντέλα δουλειάς – βλ. καθημερινά-deal sites τύπου Groupon, θα βοηθήσουν επιπλέον στην ανάπτυξη.

Πάντως οι online πωλήσεις παραμένουν μικρό τμήμα των συνολικών πωλήσεων λιανικής με το 2010 να τους δίνει μόλις το 8% του συνολικού τζίρου ενώ η κυρία Mulpuru προβλέπει το νούμερο να φτάσει το 11% το 2015.

Αύξηση και στην Ευρώπη…

Τη Δευτέρα είχαμε νούμερα και για την Ευρώπη αφού αναφορά της Forrester για τις online πωλήσεις προβλέπει πως το ευρωπαϊκό e-εμπόριο θα αυξηθεί κατά 10% το χρόνο από τα 81 δις ευρώ το 2010 στα 134 δις ευρώ το 2015.

Πληθυσμιακά το 70% του online πληθυσμού στη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία αγοράζουν online ενώ Italy και Ισπανία Spain είναι στο άλλο άκρο με μόλις το 34% του πληθυσμού να κάνει online αγορές…