Έχετε κάποιο πρόβλημα με τα καλώδια και τα διάφορα μηχανικά εξαρτηματάκια που κρέμονται πάνω στον σκελετό του ποδηλάτου;

Αν είστε από αυτούς που έχουν ‘επενδύσει’ σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ τότε μάλλον ναι. Και το πρόβλημα είναι πως για όλα αυτά τα άτομα με τέτοια ποδήλατα υπάρχει και ο κίνδυνος κάτι να μην δουλέψει, να κάνει κακή επαφή κ.ο.κ.

Όπως πολλά από τα σημερινά ποδήλατα το νέο Shadow Ebike αναλαμβάνει να πετάξει όλο το καλωδιομάνι με τη χρήση όμως ασύρματης τεχνολογίας.

Η με έδρα το Τορόντο του Καναδά, Daymak Inc. χαρακτηρίζει το νέο της Shadow Ebike ως το “πρώτο στον κόσμο ασύρματο ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση.” Με την ενσωμάτωση ασύρματης τεχνολογίας ISM 2.4 GHz και τεχνικές ‘μεταπήδησης συχνοτήτων’ για να αποτραπούν οι παρεμβολές, το Shadow δεν έχει φρένα ούτε ταχύτητες!

Δεν υπάρχει δε ούτε και γκάζι ενώ απενεργοποιώντας το ηλεκτρικό μοτέρ υπάρχουν μαγνητικά φρένα ανάκτησης ενέργειας και το ‘γκάζι’ και το ‘φρένο’ ελέγχονται ασύρματα από τον Daymak Drive controller.

Όλα τα καλώδια και τα ηλεκτρονικά όπως και ο κινητήρας, η μπαταρία πολυμερών λιθίου και το Daymak Drive βρίσκονται μέσα στο… εσωτερικό του μπροστινού τροχού! Ο τροχός περιλαμβάνει USB θύρα, θύρα φόρτισης και LED φως μπαταρίας.

Η Daymak προσφέρει το Shadow Ebike με μοτέρ 250W ή 350W και μπαταρία 36V 10AH ιόντων-λιθλιου για 20 με 25 χιλιόμετρα μόνο μα ηλεκτρική ενέργειας και 35 με 40 χιλιόμετρα με βοήθεια από τα πεντάλ. Η μπαταρία χρειάζεται 4-5 ώρες για πλήρη φόρτιση και 750 με 800 κύκλους.

Η Daymak αν επιθυμείτε, δέχεται παραγγελίες με το Shadow Ebike να βγαίνει στην αγορά στις 30 Απριλίου του 2011. Με κόστος US$1,999…