Όπως λέει ο καθηγητής Dr. Martin Winterkorn, Πρόεδρος του Volkswagen Group: “η Italdesign είναι μια εμβληματική εταιρία Ιταλικής σχεδίασης και μηχανολογίας. Δουλεύουμε μαζί πάνω στο πνεύμα της συνεργασίας για δεκαετίες.

Και λίγα λέει… Άλλωστε ο Giorgetto Giugiaro έχει την τιμή να είναι από τους δημιουργούς του αρχικού Volkswagen Golf/Rabbit και του εμβληματικού Scirocco – σχήματα που έχουν καθιερώσει την VW για δεκαετίες.

Μετά από έρευνα που έγινε για να καθοριστεί πως η Volkswagen θα σχεδιάζει τα οχήματα της στο μέλλον, ο Giugiaro (που σήμερα ανήκει στο Volkswagen Group) εστίασε σε δύο συγκεκριμένα concept,το ένα από τα οποία είναι το εικονιζόμενο Go!

Η σχεδιαστική εταιρία πιστεύει πως το Go! θα είναι ένα πόλυ-χρηστικό όχημα για αστικούς χώρους και έτσι, με μόλις 4 μέτρα μήκος, θα κινείται σωστά χάρη και την ‘πράσινη’ τεχνολογία της VW, Blue-e-motion EV technology. Ο κατασκευαστής λέει πως το Go! θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως και το αδερφάκι του το Tex, το Go! concept έχει σπονδυλωτή εγκάρσια αρχιτεκτονική ώστε να μπορεί να φέρει πολλούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, ακόμη και κυψέλες υδρογόνου. Άλλωστε το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο του μακρύτερου Passat…

Άλλα ενδιαφέρονται στοιχεία είναι οι πίσω πόρτες που πιέζουν προς τα έξω και στη συνέχεια μπαίνουν παράλληλα με το όχημα, η υψηλή θέση και άρα η ορατότητα ενώ και σχεδιαστικά μας αρέσει!