Μια χώρα με μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ακτές δεν είμαστε; Τι να πω… ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όμορφο, σχεδιαστικά υπέροχο….

Εξάλλου και μόνο να βλέπεις το Manta να περιμένει έξω από την πόρτα… Τρελάθηκε η παραλία στη Χαλκίδα. τα Φλογητά και την Ιεράπετρα…

Το τρίκυκλο concept που μοιάζει με το τρίκυκλο του θείου Γιάννη που μας πήγαινε στην Νέα Ηράκλεια για μπάνιο το ’86 ΑΛΛΑ είναι αμφίβιο και δεν γέρνει (…) έχει σχεδιαστεί ώστε να κινείται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αναλαμβάνουν την πρόωση στο νερό αλλά και στο δρόμο. Ήταν μια από τις δουλειές που συμμετείχαν στπν διαγωνισμό Michelin Challenge Design και οι κριτικοί το επέλεξαν για να συμμετέχει στην έκθεση North American International Auto Show (NAIAS).

Από το 2001, ο Michelin Challenge Design στήθηκε από την Michelin North America για να προωθηθεί ο καινοτόμος σχεδιασμό και την πρώτη χρονιά είχε 125 συμμετοχές, φέτος με 970, είδε τις 34 να επιλέγονται για την 2011 NAIAS.

Το Manta σχεδιάστηκε από τον Βέλγο David Cardoso Loureiro και έχει ενσωματώσει την εξής ιδέα: ενώ τα περισσότερα αμφίβια οχήματα – καμία 50ρια που θα έχουν πουληθεί τα τελευταία 20 χρόνια, ενσωματώνουν προπέλες, αυτό χρησιμοποιεί τους τροχούς που λειτουργούν σαν κανονικές προπέλες!

Θα δουλεύει; ο Loureiro το πιστεύει και θεωρεί πως θα είναι και “σχετικά απλό για να κατασκευαστεί.” Τέλειο…

Via Tuvie