Καθυστέρηση φέτος για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος Formula 1 όταν με τις αναταραχές της ‘αραβικής άνοιξης’ το βασίλειο του Μπαχρέιν πιέστηκε για να ακυρώσει τον εναρκτήριο αγώνα που θα ήταν και το ξεκίνημα της σεζόν…

Από τότε υπήρχε το ερωτηματικό για το αν θα ακυρωθεί το Bahrain Grand Prix συνολικά στη φετινή χρονιά. Σε συνάντηση το σαββατοκύριακο το Συμβούλιο της FIA – World Motor Sport Council, ψήφισε ώστε ο αγώνας του Μπαχρέιν να λάβει χώρα στις 30 Οκτωβρίου φέτος.

Η ημερομηνία αρχικά ήταν στον σχεδιασμό για το πρώτο Ινδικό Grand Prix αλλά τελικά και με στόχο να βρεθεί χρόνος για τον αγώνα του Μπαρχέϊν, ο αγώνας της Ινδίας πήγε για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η απόφαση για να μπει ξανά στο καλεντάρι ο αγώνας έρχεται παρά τη χρήση στη χώρα θανάσιμης βίας εναντίον των πολιτών της χώρας και δεν είναι βέβαιο αν με τις αντιδράσεις η FIA θα πρέπει να αλλάξει την απόφαση της.

Ο οδηγός της Red Bull, Mark Webber ήταν ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για την κίνηση όπως και ο πρώην πρόεδρος της FIA Max Mosley.

Φήμες μιλούν ακόμη και για μποϊκοτάζ του Συνδέσμου – Formula One Constructors Association.

Εν αναμονή…