Την παρουσίαση πριν λίγες ώρες έκανε ο ίδιος ο Apple CEO Steve Jobs που για σύντομο χρόνο επέστρεψε στον αγαπημένο του ρόλο: την παρουσίαση ενός νέου προϊόντος…

Η, αρκετά ‘εύθραυστός’ στην όψη Jobs εμφανίστηκε με το κλασικό του μαύρο ζιβάγκο και τα τζιν όπως και γυαλιά χωρίς σκελετό…

“Δουλεύουμε εδώ καιρό στο προϊόν και δεν ήθελα να χάσω τη σημερινή ημέρα,” είπα ο γκουρού των παρουσιάσεων και χαιρέτησε bloggers και φαν της Apple λέγοντας: “Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε…”

Στα του προϊόντος τώρα, όπως είπαμε και χθες το νέας γενιάς tablet είναι ταχύτερο από το αρχικό iPad, θα έχει δύο κάμερες για φωτογραφίες και βίντεο chat. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι ίδια με το αρχικό – περίπου 10 ώρες χρήσης ή ένας μήνες σε standby.

Το “2” κατά βάση είναι πιο λεπτό — μόλις 8.8 χιλιοστά αντί για τα 13.4 του νυν μοντέλου: “Το νέο iPad 2 είναι ουσιαστικά λεπτότερο από το iPhone 4,” είπε ο Jobs. Όπως είπαμε έχει ταχύτερο επεξεργαστή ενώ θα πωλείται στις 11 του μηνός στις ΗΠΑ και από τα τέλη του μήνα στην Ευρώπη.

Το αρχικό μοντέλο πούλησε μέχρι σήμερα 15 τεμάχια σε εννέα μήνες.

Τα νέα iPads θα κοστίζουν όσο το σημερινό — $499 με $829, ανάλογα με την χωρητικότητα, την έκδοση WiFi ή 3G, ενώ η εταιρία μίλησε για λευκή και μαύρη έκδοση.

Δημοσιογράφοι που χρησιμοποίησαν ένα άσπρο iPad 2 αμέσως μετά την ανακοίνωση το βρήκαν όντως πιο λεπτό και… καμπυλώδες ενώ ενδιαφέρον έχει και ένα αξεσουάρ που έδειξε ο Jobs για να συνδέεται το tablet με high-definition τηλεοράσεις ώστε να βλέπουν σε ανάλυση 1080p και μεγαλύτερη οθόνη. Στα $39 συνδέεται πίσω στη θύρα φόρτισης και βγάζει HDMI Σημ: ΕΛΕΟΣ με τα αξεσουάρ βρε Apple! τόσο δύσκολο ήταν να το συμπεριλάβεις!



Το δε νέο λειτουργικό θα είναι το iOS 4.3, και θα υποστηρίζει ενώ με αυτό τα iPhones και iPads σε 3G δίκτυα θα γίνονται και προσωπικά Wi-Fi hotspots.

Η Apple ανακοίνωσε και νέο software σχεδιασμένο για το iPad, όπως μια έκδοση προς $4.99 του iMovie για επεξεργασία video και την έκδοση αξίας $4.99 του GarageBand, ένα πρόγραμμα για εγγραφή και επεξεργασία μουσικής.

Ο Jobs μίλησε και για την iBook δουλειά της εταιρίας και είπε πως έχουν ‘κατεβάσει’ περισσότερα από 100 εκατομμύρια βιβλία οι χρήστες ενώ το Random House έγινε η πρώτη μεγάλη εκδοτική εταιρία που ήρθε σε συμφωνία με το ‘κατάστημα’ του iBookstore.

“Γενικά το μεγάλο μήνυμα σήμερα είναι πως η Apple προσφέρει την 2η έκδοση της συσκευής ενώ όλοι ακόμη προσπαθούν να βρουν την 1η έκδοση,” είπε ο αναλυτής της Yankee Group, κος Carl Howe που σημείωσε πως οι βελτιώσεις είναι “…ταπεινές.”

Δεν έχει και άδικο…