Το Projeqt είναι μια πλατφόρμα για να λες… ιστορίες!

Αν σκεφτείς πως η… μισή δουλειά για να πεις μια ιστορία είναι η παρουσίαση, αυτή είναι μια ωραία δουλειά…

Σαν μια μη-γραμμική μηχανή αφήγησης, το Projeqt δίνει σε δημιουργικά άτομα τη δυνατότητα να πλάθουν τις ιστορίες τους με στιλ και ‘ταυτότητα’ με χρήση φωτογραφιών από το Flickr photos, RSS feeds, tweets, YouTube και Vimeo videos, αλλά και κάθε media που έχουν στον υπολογιστή τους.

Η τυχαία δημιουργία ήρθε όταν ο creative director και συν-ιδρυτής κύριος David Lee ανέλαβε να επανασχεδιάσει το site της διαφημιστικής εταιρίας TBWA για να δείχνει καλύτερα τη δουλειά των πελατών και χωρίς Flash ώστε να δουλεύει σε κάθε συσκευή. Το Projeqt γεννήθηκε λοιπόν ώστε να δουλεύει σε ΚΑΘΕ εργαλείο (device agnostic web-publishing tool). Ύστερα έγινε κανονικό εργαλείο…

Σήμερα το Projeqt είναι μια private beta startup για την κοινότητα των δημιουργών και για δύο χρήσεις: απλό εργαλείο portfolio tool για καλλιτέχνες που θα δείχνουν τη δουλειά τους και σαν εργαλείο παρουσιάσεων σε business users…

Κάπου 2.700 beta δοκιμαστές χρησιμοποιούν την πλατφόρμα από τον Δεκέμβριο και δοκιμάζουν τις δυνατότητες για start pages, press rooms, εικονικές τάξεις, ακόμη και εταιρικά websites, όπως λέει ο κύριος.

Τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται η συνέργεια και με άλλα social APIs — Instagram ενσωμάτωση ετοιμάζεται ώστε οι χρήστες να μπορούν να δείξουν τις Instagram φωτογραφίες τους σε δικά τους projeqts. Θα έρθουν και επιλογές theme αν και ο Lee επιμένει πως δεν θα ακολουθηθεί η πορεία των WordPress και Tumblr.

Projeqt CMS Tutorial from projeqt on Vimeo.