Η ώρα να γίνει όπως πρέπει το μηχανάκι…

iPad-mini-black

Αναφορές από την εξωτική Άπω Ανατολή, μιλάν για τον πάροχο οθονών για iPad mini, την AU Optronics να έχει ξεκινήσει την παραγωγή τεχνολογίας για το next-gen μεσαίο tablet.

Το DigiTimes βρήκε μέσα σε αναφορές πως η εταιρία “…working on” panels για το νέο 7.9άρι tablet. Δεν ξέρουμε και πολλά για την τεχνολογία αν και η AU δίνει σήμερα στην Apple AH-VA wide-angle panels για το iPad mini, και όχι IPS όπως η LG.

Τι αναμένεται;

Κάπου στις αρχές του Φλεβάρη, είχε ειπωθεί πως η AU είχε βάλει σε πιλοτικό παραγωγή Retina panels. Από την άλλη, δεν είναι και λίγοι οι εκτιμητές πως το κόστος – bill of materials, με την αλλαγή της οθόνης θα πάει +30%. Αν δε γίνει αυτό, θα είναι μεγάλο φάουλ για την εταιρία σε αυτό το κλίμα της αγοράς ενώ παραδοσιακά, η καλιφορνέζικη εταιρία απλά βελτιώνει το tech με την ίδια τιμή.

Εκτίμηση μας πάντως είναι πως το σημερινό iPad mini, για το οποίο η AU ξεπέρασε ζητήματα παραγωγή σε όγκο – yield issues, και έφτασε τα 1 εκατ. panel shipments, το πουλάει με τρελό κέρδος και απλά θα αναγκαστεί να ρίξει το ποσοστό.

Για να δούμε…