Το απίστευτα δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds έρχεται στο site κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, όπως αναφέρει το AllFacebook.

Σύμφωνα με την σελίδα στο Facebook των Angry Birds, το παιχνίδι θα βγει στο Facebook σε έναν μήνα.

Το Angry Birds — που έχει λιγότερο από έναν χρόνο που βγήκε — έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια downloads στις φορητές πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων iOS, Android, Symbian και WebOS. Το παιχνίδι λέγεται πως είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει συνολικά τα 100 million downloads σύντομα. Όπως είναι φυσικό μια επέκταση της… επίθεσης των Angry Birds But στο Facebook θα εκτοξεύσει τους παίκτες.

Σύμφωνα με τον εκδότη του παιχνιδιού, την εταιρία Rovio, η έκδοση Facebook των Angry Birds θα έχει νέες πλευρές για το παιχνίδι που “… δεν έχει βιώσει χρήστης σε άλλη πλατφόρμα,” όπως είπε ο Rovio CEO, κος Mikael Hed στο Develop Online. Προσέθεσε πως λόγω της “συνεργατικής φύσης” του Facebook τα “γουρούνια θα έχουν έναν πιο κυριάρχο ρόλο.”

Αυτό το μήνα η Rovio θα λανσάρει το Angry Birds Rio, που είναι συνδεδεμένο με την ομότιτλη ταινία της Disney, ενώ επιπλέον ο κύριος Rovio “Mighty Eagle” Peter Vesterbaka ανακοίνωσε στο Game Developer’s Conference (GDC) στο San Francisco που ίσως ετοιμάζεται μια ταινία πλήρως βασισμένη στα Angry Birds.

Μετά και στα Όσκαρ!