Ένα νέο σύστημα επέδειξε η Saab που έχει το ενδιαφέρον του πρώτον γιατί είναι ένα Android OEM ραδιόφωνο που σύντομα θα δούμε να βγαίνει σε πολλές εταιρίες ως ιδέα, και επιπλέον θα το δούμε όχι μελλοντικά αλλά στα Saab 9-3 σε 18 μήνες…

Η εταιρία δεν ήδη ζητά από τους Android developers να συνεισφέρουν με apps για το δικό της σύστημα…

Το πρωτότυπο σύστημα έχει μια τύπου smartphone/tablet οθόνη αφής 8 ιντσών που δίνει ειδικά μενού και δυνατότητα να ‘κατεβάζεις’ apps απευθείας στο αυτοκίνητο. Η οθόνη θα είναι στάνταρ εξοπλισμός αλλά μερικές από τις ραδιο/ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα είναι επιλογές, είπε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

The company may offer embedded 3G or 4G service and bill the customer in a one-time wireless charge when he buys the car, but it is still exploring wireless options.

Η Saab είναι σε διαπραγματεύσεις και για apps όπως Facebook, YouTube και Pandora ενώ, φυσικά, θα υπάρχει και πρωτόκολλο ασφαλείας για ‘κλείδωμα’. Κάπου 15 με 20 apps θα πρέπει να είναι διαθέσιμες όταν το επόμενο Saab 9-3 βγει στην αγορά το 2012.

Η Saab θα δώσει στους Android developers μεγάλη ελευθερία αφού το API του μηχανήματος θα έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 500 σήματα από αισθητήρες που είναι πάνω στο αυτοκίνητο.

Επισήμως η ονομασία είναι IQon και μια δοκιμαστική (beta) έκδοση δοκιμάζεται ήδη σε στόλο αυτοκινήτων. Ρίξτε μια ματιά, σε κάτι τέτοιο θα πάνε ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές ούτως ή άλλως…