Η απίστευτη και διαρκής αυτοκρατορία των “Pokemon” μεγάλωσε και άλλο αυτή την εβδομάδα με δύο νέα παίγνια! Είναι για το Nintendo DS και ονομάζονται “Pokemon Black Version” και “Pokemon White Version…”

Δεδομένο: σε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ, αυτά τα… θυμωμένα μικρά θηριάκια προκαλούν φρενίτιδα.

Τα βιντεοπαιχνίδια “Pokemon” εστιάζονται στις μάχες, την ανταλλαγή εκατοντάδων πολύχρωμων χαρακτήρων. Όπως συμβαίνει λοιπόν συνήθως, τα νέα παιχνίδια είναι σχετικά διαφορετικά ώστε οι παίκτες να αγοράζουν και να ανταλλάσσουν Pokemon χαρακτήρες μεταξύ τους και να… ‘τρελαίνονται’ για να τα συλλέξουν όλα.

Τα νέα παιχνίδια προσθέτουν 150 ακόμη χαρακτήρες που φέρνουν το σύνολο στα 640, από το μωβ Purrloin, μέχρι το δινοσαυρικό Haxorus. Στα νέα παιχνίδια οι ‘μάχες’ δεν γίνονται μόνο με αυτούς που ξέρεις αλλά και με ξένους μέσω της παιχνιδομηχανής DS και της Wi-Fi σύνδεσης. “Black Version” και “White Version” είναι λοιπόν οι νέες εκδόσεις ενός παιχνιδιού που έχει ξεπεράσει σε ζωή το “Guitar Hero” και ξεπερνά σε πωλήσεις ακόμη και υπερπαραγωγές όπως το “Call of Duty.”

Η σειρά των ρεκόρ…

Η σειρά “Pokemon” είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σειρά σε αξία για την Nintendo Co και δεν απέχει πολύ από το iconic “Mario Bros”. Παγκοσμίως το παιχνίδι έχει πουλήσει 215 εκατομμύρια αντίτυπα όταν τα Mario’s έχουν φτάσει τα 250 εκατομμύρια, λέει η Nintendo. Ναι, αλλά τα “Pokemon” έφτασαν το νούμερο σε 15 χρόνια ενώ τα Mario χρειάστηκαν μια επιπλέον δεκαετία…

Το “Pokemon” ξεκίνησε την… καριέρα του το 1996 από μια εταιρία με το όνομα Game Freak— μια παρέα τύπων που έγραφαν περιοδικά για φαν των video games και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους. Το πρώτο παιχνίδι ήταν για το αρχικό Nintendo Game Boy, ενώ την επόμενη χρονιά άρχισε και η σειρά καρτούν στην Ιαπωνία με το ίδιο θέμα. Το 1998 τα παιχνίδια έφτασαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Το κλειδί της επιτυχίας; όπως και με το νέο trend που είναι τα τύπου “FarmVille” παιχνίδια, φυσικά, η διαδραστικότητα…