Φρέσκα… μοντελάκια. Ψηφιακοί εύκολοι σε χρήση recorders με νέες τεχνολογίες που ονομάζονται Intelligent Noise Cut, direct USB και δυνατότητα χρήση κάρτας μνήμης από κάθε μοντέλο για έξτρα χώρο…

Μια μια ματιά…

• Νέο S-Microphone σύστημα για υψηλή ευαισθησία και λιγότερο θόρυβο
• Έξυπνη ‘αφαίρεση’ θορύβου (Intelligent Noise Cut) για καθαρές, φυσικές φωνές χωρίς θόρυβο περιβάλλοντος
• MicroSD/M2 θύρα για κάρτα μνήμης ώστε να γίνεται μοίρασμα αρχείων και να ενισχύεται ο χώρος
• Direct USB σύνδεση (Σειρά ICD-UX)
• Φιλικό ‘Scene Select’
• Φιλικό Sound Organiser PC software

Όπως καταλάβατε στη σημερινή… εσοδεία το line-up των εγγραφέων δίνει έμφαση στην ‘απόλυτη’ ποιότητα ήχου αλλά και την απλή λειτουργία. Πρακτικά πράγματα και λύσεις για εγγραφή, αποθήκευση και ‘μοίρασμα’ των αρχείων είτε φωνής είτε μουσικής είναι στα βασικά χαρακτηριστικά των νέων Sony gadget που, ειλικρινά, δείχνουν τόσο ‘σοβαρές’ κατασκευές που ΘΕΛΕΙΣ να τα αγοράσεις ακόμη και αν δεν θα τα χρησιμοποιήσεις …- άλλωστε αυτή είναι συχνά και η ουσία των gadget :)!

Στα νέα της μοντέλα που βγαίνουν τον Απρίλιο στην αγορά η Sony έχει προσθέσει το πολύ ενδιαφέρον S Microphone Recording System. Είναι σύστημα που έφτιαξε η ίδια η Sony, και συνδυάζει προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας ήχου (audio processing) με ένα πολύ ευαίσθητο μικρόφωνο που συλλαμβάνει και μακρινούς ήχους με ιδιαίτερη καθαρότητα.

Οι ICD-SX ψηφιακοί recorders έχουν αυτό το πολύ χρήσιμο ‘two position’ stereo μικρόφωνο που ρυθμίζεται για να ανταποκριθεί σε ό,τι ηχογραφείται. Για meetings και μουσικές εγγραφές τα μικρόφωνα ρυθμίζονται στις 120 μοίρες μακριά για να καλύπτεται όποιος είναι στο δωμάτιο ενώ νέου σχεδιασμοί μόνωση κόβει την μετάδοση μηχανικού θορύβου μέσα από το μηχανάκι.

Το Intelligent Noise Cut βελτιώνει τις φωνές. Αντί για αυτό που κάνουν κανονικά voice recorders που απλά κόβουν συχνότητες, το Intelligent Noise Cut αναλύει το ‘αποτύπωμα’ του θορύβου από το περιβάλλον και απομακρύνει μη επιθυμητές συχνότητες.

Ευτυχώς υπάρχει και θύρα για MicroSD ή M2 κάρτες μνήμης ενώ η λειτουργία Scene Select κάνει αυτρύθμιση της έντασης. Διαλέγεις ‘Music’, ‘Meeting’, ‘Interview’ ή ‘Dictation’ και… voila, έχεις το σωστό επίπεδο εγγραφής.

Όλα τα recorders της Sony είναι συμβατά με το Dragon Naturally Speaking 11 (Recorder edition), το software για μεταγραφή των διαλόγων ενώ τα ICD-UX έχουν λάβει 5-αστέρια πιστοποίηση για την ακρίβεια τους. Τα ICD-AX και ICD-PX έχουν 4 αστέρια.

Την κορυφαία διάκριση των 6 αστέρων έχει το ICD-SX712D με το Dragon NaturallySpeaking 11 (Recorder Edition).

Τα ICD-BX και ICD-PX είναι ειδικά για μαθητές με MP3 stereo εγγραφή και αναπαραγωγή, 2GB on-board μνήμη ενώ τα ICD-AX έχουν μεγάλα κουμπιά και FM δέκτη…

Η νέα σειρά  ψηφιακών voice recorders των Sony people θα είναι διαθέσιμη από τον επόμενο μήνα…