Στην τελευταία τους ημέρα οι αστροναύτες του Διαστημικού Λεωφορείου Discovery και πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τους ξυπνά η… γνώριμη φωνή του κυβερνήτη της αρχικής σειρά Star Trek star, William Shatner..!

Να θυμίσουμε πως το Discovery άφησε τη γη στις 13 του μηνός για ένα ταξίδι δύο εβδομάδων και στις πρώτες 11 ημέρες του προγραμματισμού είχε σαν αποστολή να εφοδιάσει με απαραίτητα υλικά τον ISS.

Πριν όχι πολλές ώρες το διαστημικό σκάφος ξεκίνησε αφού άφησε τον Σταθμό για το τελευταίο του ταξίδι προς τη γη αλλά πριν διαβούν τα τελευταία τους μέτρα μέσα στον Σταθμό ένας… συνάδερφος ταξιδιώτης του διαστήματος, ο William Shatner, γνωστός και καπετάνιος στο Star Trek του αγαπημένου U.S.S. Enterprise με το όνομα James T. Kirk…

Το μήνυμα είχε ηχογραφηθεί ειδικά για το πλήρωμα των έξι όπως αναφέρει το Spaceflight Now. Οι αστροναύτες άρχισαν την ημέρα τους στις 3:23 π., χθες με το γνωστό μουσικό θέμα του Star Trek αλλά αντί για τον γνωστό μονόλογο του Shatner, ο βετεράνος ηθοποιός ως τιμή προς το τελευταίο πλήρωμα του the Discovery είπε:

“Space… the final frontier. These have been the voyages of the space shuttle Discovery. Her 30-year mission: to seek out new science, to build new outposts, to bring nations together on the final frontier, to boldly go and do what no spacecraft has done before.”

Εντάξει, δεν σου έρχεται στο νου όπως το αρχικό θέμα αλλά είναι πολύ όμορφη ιδέα. Το δε μουσικό θέμα του Star Trek επελέγει για τα… ξυπνητούρια από τη NASA με ψήφο. Σήμερα οι αστροναύτες ξυπνούν με το τραγούδι των Monsters, “Blue Sky.”

Και επιστροφή. Μαγεία…