Η δεύτερη γενιά των Intel vPro επεξεργαστών με την τεχνολογία Sandy Bridge αλλά και νέα κωδικοποίηση και προστασία βγαίνει στην αγορά…

Ο εταιρία των επεξεργαστών και… officialy δίνει στην αγορά τη δεύτερη γενιά της Core vPro οικογένειας με τις βελτιώσεις και την τεχνολογία της αρχιτεκτονικής Sandy Bridge. Οι τεχνολογίας αυτές προστασίας και διασφάλισης της ταυτότητας έχει σαν στόχο κυρίως τις επιχειρήσεις αλλά υπάρχει και η η πιθανότητα να έχουν κέρδη οι καταναλωτές.

Ανάμεσα στις νέες vPro δυνατότητας και η δυνατότητα “χάπι με κυάνιο” που – όπως και στις κατασκοπικές ταινίες – απενεργοποιεί τον επεξεργαστή μέσω ενός SMS που στέλνεις από κοινό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω ενός 3G δικτύου αν κλαπεί το μηχανάκι!

Όπως οι Sandy Bridge Intel Core επεξεργαστές που στέλνει ήδη η Intel στα ‘δικά μας’ PC, ο νέος Intel Core vPro έχει τεχνολογία Turbo Boost 2.0, τα… φρέσκα Intel Advanced Vector Extensions που λένε οι άνθρωποι της εταιρίας που επιταχύνει τις επιχειρηματικές εφαρμογές μέχρι και 60% και το multitasking μέχρι και 100% — σε σύγκριση του νέου Intel Core VPro Core i5 με τον προηγούμενο Intel Core 2 Duo. Η Intel λέει πως η κωδικοποίηση γίνεται 30% ταχύτερα.

Σε… διαγράφω με SMS!

Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι η Anti-Theft Technology 3.0, που θα δουλεύει είπαμε και με τους Intel Core vPro αλλά και με τα καταναλωτικά δεύτερης γενιάς Intel Core συστήματα.

Η νέα έκδοση επιτρέπει σε “εγκεκριμένο IT ή τεχνικό προσωπικό” να στέλνει ένα ειδικό SMS μήνυμα μέσω 3G δικτύων και αν έχει κλαπεί, πάθει αβαρία να ‘κλείσει’ το μηχάνημα και να αποτρέψει την κλοπή πολύτιμων δεδομένων. Με την νέα δε έκδοση αν έχει κλειδωθεί το σύστημα γίνεται να ξεκλειδωθεί και να γίνει ανάκτηση. Επίσης μπορεί κανείς να ρυθμίσει ένα σύστημα ώστε να χρειάζεται ένα κωδικοποιημένο login όταν ‘ξυπνά’ από το standby.

Εταιρίες OEMs όπως Dell, Lenovo, Fujitsu, και HP ήδη ετοιμάζονται να ρίξουν notebook, επαγγελματικά tablet, και desktop συστήματα γραφείο πάνω στη σειρά Intel vPro, λένε οι Intel people. Αρκεί να μην τους βγει και καμία ανάκληση…