Μια φρέσκια έρευνα της IHS iSuppli βρήκε πως οι μέση τιμή των τηλεοράσεων στις ΗΠΑ – ουσιαστικά ‘αντανάκλαση’ του πλανήτη…- έπεσαν 2.3% τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα η μέση τιμή τηλεόρασης στης ΗΠΑ για την Φλεβάρη έπεσε στα $1,108 από το $1,134 του Ιανουαρίου, το μεγαλύτερο ποσοστό της πτώσης στις 21 με 29” και στις τηλεοράσεις άνω των 50”, όπως λέει η iSuppli said.

Η τιμές Φεβρουαρίου συγκριτικά με τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν στο -3.7, μια τάση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010. Η τάση για τους κατασκευαστές είναι να ‘πιέσουν’ του καταναλωτές να αλλάξουν τα παλαιότερα μοντέλα τους όπως είπε η Riddhi Patel, διευθύντρια του τμήματος της IHS iSuppli για τα συστήματα τηλεόρασης και τις υπηρεσίες.

Οι εταιρίας στήνουν και μια νέα στρατηγική ώστε να έχουν περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές — από premium χαρακτηριστικά όπως 3D, συνδεσιμότητα Internet και LED οπίσθιο φωτισμό, μέχρι και μοντέλα χαμηλής τιμής.

Για τις LCD TV γενικά, οι τιμές έπεσαν σε κάθε γκρουπ από 1 έως 2%, με τελική μέση τιμή το $1,037.

Στις τηλεοράσεις 50” και άνω, όσες τηλεοράσεις είχαν παλαιότερη τεχνολογία φωτισμού CCFL είχαν μέση μείωση $102 από τον Ιανουάριο ενώ μικρότερες ήταν οι μειώσεις στις τιμές με LED φωτισμό. Το μόνο τμήμα της αγοράς που είχε άνοδο στις τιμές ήταν οι 3D LCD τηλεοράσεις με $16 αύξηση και μέση τιμή $2,990.