Η μάχη για τις προσωπικές πληρωμές με την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το σύστημα που θέλει να ‘πουλήσει΄στο κοινό η Visa έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το paypal και επιτρέπει σε οποιονδήποτε με νόμιμο λογαριασμό να πληρώσει κάποιον άλλο χωρίς τη χρήση μετρητών ή επιταγών.

Η Visa αποφάσισε να το κάνει ευκολότερο για του καταναλωτές στις ΗΠΑ να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα με κάθε Visa debit, πιστωτικό ή προ-πληρωμένο λογαριασμό στον κόσμο. Η κίνηση αυτής της Visa προφανώς την βάζει σε τροχία σύγκρουσης με το PayPal…

Όσοι θα χρησιμοποιήσουν τις “προσωπικές πληρωμές” της Visaθ θα επιτρέπουν στους πελάτες τους να κάνουν κανονικές προσωπικές πληρωμές με τον 16ψήφιο αριθμό του Visa λογαριασμού, κινητό τηλέφωνο ή διεύθυνση e-mail. Τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν απευθείας από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και αυτό μπορεί να γίνει από ή προς οποιονδήποτε λογαριασμό στον κόσμο.

Η υπηρεσία προσωπικών πληρωμών έχει γίνει εφικτή με αλλαγές στο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών της εταιρίας, το VisaNet, με ένα νέο μοντέλο συναλλαγών που επιτρέπει σε τράπεζες να δέχονται ποσά. Επιπλέον η εταιρία έχει έρθει σε συμφωνία με τις CashEdge Inc. και Fiserv Inc., και οι δύο πάροχοι ηλεκτρονικών πληρωμών από άτομο-σε-άτομο και συναλλαγών μεταφοράς χρημάτων. Οι συμφωνίες θα επιτρέπουν στους providers να συνδυάζουν το προσωπικό σύστημα πληρωμών της Visa με τα δικά τους άτομο-σε-άτομο συστήματα, τα Popmoney και ZashPay. Οι πελάτες κάθε πλατφόρμας θα μπορούν να αποστέλλουν χρήματα σε άλλους Visa λογαριασμούς.

Όσο για τον υπόλοιπο εκτός των ΗΠΑ πληθυσμό, η Visa ανακοίνωσε πως προσπαθεί είναι η πρώτη που θα εξελίξει φορητές πληρωμές με τεχνολογία NFC (το κινητό ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι) μέσα από smartphones. Η εταιρία μετά από έρευνα στην Ευρώπη είδε πως το 87% των 4.100 ατόμων που ερωτήθηκαν θα ήθελαν να τοποθετήσουν εξάρτημα στο dock connector του κινητού για να εκτελούν φορητές πληρωμές.

Δοκιμές γίνονται με NFC τεχνολογία και το iPhone…