Μετά από αρκετές καθυστερήσεις το 4G LTE-ικανό HTC Thunderbolt θα φτάσει αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ, στις 17 Μαρτίου όπως λέει η εταιρία λιανικής πώλησης Wirefly.

Το HTC Thunderbolt, θα είναι από τα πρώτα smartphone που θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία 4G LTE για $199 με διετές συμβόλαιο στις ΗΠΑ. Εκτός συμβολαίου με $669.99.

Με λειτουργικό Google Android 2.2 το Thunderbolt θα διαθέτει οθόνη αφής 4.3”, κάμερα 8 megapixel και LED φλας και 1.3-megapixel πίσω κάμερα με δυνατότητα Skype για video chat. Διαθέτει και Dolby surround αλλά και HD βίντεο εγγραφή ενώ ενσωματωμένη είναι μνήμη 8GB με 32GB επιπλέον να βάλεις σε μια microSD κάρτα. Στην καρδιά ένας επεξεργαστής 1GHz Snapdragon μονού πυρήνα.

Το ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα να δουλέψει σε δίκτυα 4G LTE. Είναι δίκτυα που επιτρέπουν ταχύτητες 6Mbps με12Mbps — αν και η τεχνολογίας LTE θεωρητικά μπορεί να φτάσει τα 100Mbps!

Σημαντικό: Το Thunderbolt θα είναι το πρώτο smartphone στα δίκτυα της αμερικανικής Verizon που θα μπορεί να υποστηρίζει και φωνή και data ταυτόχρονα – μιλάς ενώ ταυτόχρονα ψάχνεις μια διεύθυνση στο Google maps…