Οι πρώτες απτές για τα Windows 8 πληροφορίες μας έρχονται από εικόνες και αρχεία που έχουν διαρρεύσει, εικόνες από τα icons που μας θυμίζουν το ‘Aero Lite’ UI.

Το επερχόμενο λειτουργικό της Microsoft, τα Windows 8, θα προσφέρουν μια ‘περιορισμένη’ έκδοση του συγκεκριμένου user interface, με πολλά στοιχεία από τα Windows Phone 7 και το δικό τους UI.

Το νέο desktop interface θα γίνει γνωστό ως “Aero Lite”, σύμφωνα με έναν φάκελο με msstyles που ανακαλύφθηκε από τον χρήστη του Twitter με την ονομασία AngelWZR. Το “Windows Aero” είναι η desktop εμπειρία που χρησιμοποιούμε ήδη στα Windows 7, με γραφικά και layout παραθύρων με κίνηση (animation) και το ‘εφέ\ γυαλιού. Τώρα έρχεται η ώρα για…

… φούσκες! Αυτό που ακούγεται και έχετε πρώτοι δει από το gadgetfreak.gr είναι ένας αριθμός από εικονίδια από το “Metro” UI στα Windows Phone που θα βρουν τον δρόμο τους για τα Windows 8 μέσω του “Aero Lite”.

Το “Aero Lite” λέγεται ακόμη πως συμπεριλαμβάνει το κάποια ‘flat Metro’ (Windows Phone) στιλ για τους χρήστες που δεν μπορούν να τρέξουν το πλήρες software – κάτι που σήμερα φαίνεται ΠΟΛΥ πιθανό αφού θα περιλαμβάνονται 3D γραφικά
.
Μερικά εικονίδια από το Aero Lite έχουν επίσης διαρρεύσει στα οποία, όπως βλέπετε, συμπεριλαμβάνονται βέλη και ένα – μάλλον τραγικό…- κουμπί Windows.