Μια νέα υπηρεσία εξετάζει να δοκιμάσει η Google Inc. που εν ολίγοις αφορά σύστημα πληρωμής χωρίς χρήματα σε καταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Η υπηρεσία θα είναι σε λειτουργία μέσα σε τέσσερις μήνες και θα επιτρέπει σε αγοραστές να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα τους για αγορές…

Η εταιρία θα εγκαταστήσει χιλιάδες συστήματα για την ‘καταγραφή’ των αγορών αυτών από την VeriFone Systems Inc. (PAY) με δικό της κόστος σε τοποθεσίες λιανικής πώλησης, είπε πηγή μέσα από την εταιρία. Το όλο σύστημα θα στηθεί από την ViVOtech Inc., πάροχο συστημάτων φορητών πληρωμών, που θα έχει ρόλο και στις δοκιμές αργότερα σε Λος Άντζελες, Σικάγο και Ουάσιγκτον, είπε άτομο που μετέφερε τις πληροφορίες.

Το όλο project θα μπορούσε να βάλει τη Google σε ένα… ‘παιχνίδι’ που εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό για την τεχνολογία που ονομάζεται near-field-communication technology, ουσιαστικά το ‘ηλεκτρονικό πορτοφόλι’ που επιτρέπει να πληρώνουν οι καταναλωτές απλά με ένα χτύπημα στη κινητό ή όποια άλλη φορητή συσκευή υπάρχει πάνω τους, χωρίς την ανάγκη για μετρητά ή πιστωτικές κάρτες. Η υπηρεσία της Google μπορεί να συνδυάσει τον λογαριασμό του καταναλωτή, δώρα ή “δωροκάρτες” ή και τις δημοφιλείς υπηρεσίες κουπονιών σε ένα τσιπ NFC μέσα π.χ στο κινητό.

Ουσιαστικά η Google, η μεγαλύτερη εταιρία αναζήτησης στο Internet στον κόσμο θα χρησιμοποιήσει το λειτουργικό Android για να ετοιμάσει τον δικό της ανταγωνιστή για το PayPal της EBay Inc.

Η υιοθέτηση της πληρωμής με την τεχνολογία NFC βέβαια δεν είναι κάτι… πρωτόγνωρο αφού εδώ και χρόνια στην Ιαπωνία υπάρχει το σύστημα Felica αλλά τώρα που μπαίνουν στο ‘παιχνίδι’ τα κινητά θα δοθεί μια ακόμη μάχη κυριαρχίας.