Ο Nokia CEO (και πρώην στέλεχος της Microsoft) κύριος Stephen Elop είπε στο Reuters πως ο γίγαντας της κινητής τηλεφωνίας έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στα πρώτα smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό της αμερικανικής εταιρίας.

Τα νέα έρχονται ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιριών που ήρθε μαζί με άλλες διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές.

Ο Nokia chief που βρέθηκε στη θέση όταν έφυγε από την προεδρία του τμήματος Microsoft Business, σχολίασε και τις φήμες για μια προσπάθεια της Microsoft να αγοράσει τη Nokia:

Ο Elop είπε πως ελπίζει η εταιρία να παράγει ένα Nokia-Windows κινητό μέχρι το τέλος του έτους αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του 2012 μέχρι η εταιρία να αρχίσει να βλέπει τους καρπούς της δουλειάς – κοινώς να έχει κάποιο σεβαστό μερίδιο και έσοδα.

Η όλη προσπάθεια θα ΠΡΕΠΕΙ να έχει αποτέλεσμα πάντως με τη Nοkia να έχει ακυρώσει μια ολόκληρη πλατφόρμα για χάρη ενός λειτουργικού που δεν έχει ακόμη ‘πιάσει’: η κίνηση έριξε ήδη 29% την τιμή μετοχής της εταιρίας