Με τους φόβους για ραδιενέργεια να αυξάνοντα από τη ζημιά που έχει υποστεί ο Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας Fukushima Dai-ichi, οι εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων προσπαθούν να βεβαιώσουν τους αγοραστές αυτοκινήτων πως τα προϊόντα τους παράγονται τόσο μακριά από την πληγείσα περιοχή ώστε να μην φτάνει ραδιενέργεια στα οχήματα τους.

Μια αναφορά όμως του Kicking Tires δείχνει πως η Nissan θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Όπως αναφέρεται η εταιρία θα εκτελεί ελέγχους σε όλα τα οχήματα από που θα εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία. Μια διαδικασία που θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί κάθε απειλή μόλυνσης.

Η Nissan θα προχωρεί στους ελέγχουν παρά το γεγονός πως η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Οχημάτων της εταιρίας – Japan Automobile Manufacturers Association, ανακοίνωσε πως δεν βρήκε βλαβερά όρια σε οποιοδήποτε όχημα που είναι προς εξαγωγή στην Ιαπωνία.

Ο Nissan, όπως και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, προσπαθεί ακόμη να ρυθμίσει καλύτερα οποιεσδήποτε δυσκολίες στην αλυσίδα των προμηθευτών που μπορεί να προκύψουν μετά το καταστροφικό τσουνάμι και τον σεισμό.

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται πως με τα αποθέματα σε αυτοκίνητα υπάρχουν για παράδειγμα για τις ΗΠΑ, οχήματα για 50 ημέρες ενώ σε κατασκευαστικό επίπεδο υπάρχουν υλικά για επτά ημέρες κατασκευής αυτοκινήτων.