Ο δημιουργός του συγκεκριμένου σπιτιού έχει ετοιμάσει και το πολύ όμορφο σπίτι “Domespace”, τώρα όμως ο κύριος David Fanchon έχει σχεδιάσει έναν χώρο που έχει σαν στόχο να μεγιστοποιηθεί η χρήση με παθητικό τρόπο – όχι μηχανικά μέσα ή την κινούμενη κατασκευή του Domespace, η χρήση της ηλιακής ενέργειας. Με το ψευδώνυμο “The Pearl,” ξεχωρίζει η κομψή θολωτή κατασκευή και μέσα είναι ενσωματωμένα ηλιακά panel, που μπορούν να ρυθμιστούν σε διαφορετικές γωνίες για να παρέχεται πρόσθετη σκίαση και να βελτιστοποιείται η συλλογή ενέργειας σε κάθε εποχή.

Στις φωτό βλέπουμε γιατί το The Pearl επωφελείται από βιοκλιματικές αρχές σχεδίασης. Τα τεράστια παράθυρα που ‘βλέπουν’ τον νότο έχουν και αυτόματο σύστημα αερισμού για να μπορούν να επωφελούνται του ήλιο το χειμώνα και να έρχεται φως που ανακλάται με ειδικό τρόπο σε κάθε εποχή.

Με επιπλέον λύσεις για κάθε σημείο και ειδική οικολογική μόνωση – στην οροφή χρησιμοποιούνται υλικά όπως φελλός και άχυρο ενώ στους τοίχους υπάρχει και ειδικό στρώμα από άχυρο με πάχος 12″, η σχεδίαση επίσης χρησιμοποιεί και γεωθερμία ενώ η θέρμανση γίνεται με ειδικά pellet ξύλου. Το δε νερό της βροχής συλλέγεται στη βάση του σπιτιού.

Τέλος ο αεροδυναμικός θόλος παρέχει προστασία από τους ανέμους και τον άσχημο καιρό ενώ η ξυλεία που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό έχει οικολογική πιστοποίηση και το εσωτερικό το ‘δημιουργεί’ όπως θέλει ο πελάτης.

Ουσιαστικά η σχεδιάσει δίνει την θέα του κόλπου που έχει μπροστά του ο ιδιοκτήτης σε όλους τους χώρους σχεδόν. Όμορφο…