Αν πιστέψουμε την πιο φρέσκια φήμη η Square Enix ενεργοποιεί νέο στούντιο για τα Xbox 720, PlayStation 4 και Wii 2…

To Xbox 360 έχει έξι χρόνια πλέον στη ζωή ενώ τα PlayStation 3 και Wii σχεδόν πέντε. Και η Microsoft και η Sony έχουν ισχυριστεί πως οι τρέχουσες παιχνιδομηχανές θα έχουν 10 έτη ζωή.

Το δε Wii 2 αναμένεται να αποκαλυφθεί αυτό το έτος για να αντιμετωπίσει τα 360 και PS3 αλλά και τα Kinect και PlayStation Move χειριστήρια κίνησης.

Σύμφωνα με το Metro UK, η εταιρία Square Enix, που δημιουργεί τα δημοφιλή παιχνίδια Final Fantasy και Dragon Quest δεν θα περιμένει τις κονσόλες επόμενης γενιάς. Σχεδιάζει να ανοίξει ένα στούντιο με 100 άτομα σοτν Καναδά τον επόμενο χρόνο.

ΚΑΙ “…σχεδιαστής που δούλεψε με τη Microsoft” υπονόησε πως το Xbox θα κυκλοφορήσει το 2015…

Και η ‘διαρροή’: Στο online portfolio του ο κύριος Ben Peterson χθες προσέφερε λεπτομέρειες για την συνεργασία του με το Microsoft Interactive Entertainment Business design group.

Δίπλα στην εικόνα που βλέπετε έγραψε:

“Microsoft Xbox. Confidential / Collaboration with Microsoft’s IEB design group investigating future user experiences and hardware for 2015. *Work samples only permissible in person.* (March 2011).” Κάτι που σημαίνει πως, όπως ισχυρίζεται, είναι ένα μέρος του σχεδίου του επόμενου Xbox.

Ποιος είναι ο κύριος Ben Peterson;

Φυσικά πολλά τα ερωτήματα: ποιος είναι ο κύριος Ben Peterson και πως είναι δυνατόν να μην έχει υπογράψει συμφωνία εχεμύθια – NDA; Μήπως είναι μια ψεύτικη φήμη; Από την άλλη δεν είναι η πρώτη φορά που το 2015 αναφέρεται ως η χρονιά για το νέο Xbox – η Microsoft έχει πει πως βλέπει το Kinect να επεκτείνει τη ζωή του Xbox 360 μέχρι το 2015.

Τώρα όσο για την Square Enix είτε γνωρίζει κάτι είτε όχι, ξέρει πως το να είσαι πρώτος στην ανάπτυξη ακριβών, hi def παιχνιδιών είναι σημαντικό. Ένα παιχνίδι όπως το Final Fantasy Versus XIII είναι σε ανάπτυξη από το 2006 και δεν έχει ακόμη ετοιμαστεί…