Εκτός από τα πέντε εργοστάσια παραγωγής που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι – αν και κάποια μπαίνουν σε λειτουργία, υπάρχει και ζήτημα με την τροφοδοσία εξαρτημάτων για το εργοστάσιο της εταιρίας στην Kanazawa.

Το εργοστάσιο παράγει LCD τηλεοράσεις στην επαρχία Aichi και υπάρχει το ενδεχόμενο εξαιτίας των ελλείψεων να σταματήσει την παραγωγή στην περίοδο 22 με 31 Μαρτίου. Έτσι η Sony εξετάζει την πιθανότητα να μεταφέρει μέρος της παραγωγής σε μονάδες παραγωγής του εξωτερικού. Μια… γνώριμη εταιρία, ο κολοσσός που ονομάζεται Foxconn (Hon Hai Precision Industry) αναμένεται, όπως μεταφέρει το Digitimes, να λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο.

Αν και η παραγωγή στο εργοστάσιο της Kanazawa δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική σε όγκο το εργοστάσιο παράγει τις πιο ακριβές και ‘εκλεκτές’ τηλεοράσεις της κυρίας των consumer electronics. Κυρίως μεγάλου μεγέθους μοντέλα και 3D TVs.

Όπως έχει δηλώσει η Sony το εργοστάσιο Kanazawa δεν έχει επηρεαστεί από τον σεισμό ή το τσουνάμι αλλά υπάρχει πρόβλημα με υλικά κατασκευής. Η Sony θα διατηρήσει τη ροή εμπορευμάτων με το απόθεμα που διαθέτει αλλά οι προμήθειες είναι περιορισμένες και έτσι σκέφτεται να μεταφέρει παραγωγή εκτός Japan.

Μέχρι στιγμής οι προμηθευτές εξαρτημάτων με έδρα την Ταϊβάν για τηλεοράσεις σημειώνουν πως δεν έχουν δει να μεταφέρονται παραγγελίες για τηλεοράσεις σε αυτούς αλλά έχουν δει, όπως αναφέρουν, να μειώνονται οι αριθμοί πωλήσεων.

Η Sony αναμένεται να πουλήσει 36 εκατομμύρια LCD τηλεοράσεις το 2011 από τις οποίες η Foxconn θα κατασκευάσει κάπου 15-18 τεμάχια με την τεχνολογία των Ιαπώνων…