Μπορείτε να… καλωσορίζετε το φιλόδοξοι Color, μια νέα mobile photo-sharing app με μια χρηματοδότηση… γίγαντα: $41 εκατομμύρια!

Στόχο της εφαρμογής για iOS και Android κινητά είναι να αποτελέσει το ‘απόλυτο’ εργαλείο τοπικής ανακάλυψης…

Η app που έχει κάνει ντεμπούτο για iPhone και θα κυκλοφορήσει και για Android περιγράφεται σαν “… η καλύτερη public photo και video-sharing app για groups.” Δεν έχει χαρακτηριστικά ‘friend’ ή ‘follow’ όπως στα Facebook, Twitter, Path ή Instagram.

Το Color από την άλλη επιλέγει ποιες φωτογραφίες βλέπεις με βάση το που είσαι και το πόσο συχνά κάνεις sharing φωτογραφιών με κάποιον άλλον. Κάθε βίντεο και φωτογραφία είναι δημόσια και διαθέσιμη να τη ‘δει’ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ είναι κοντά.

Όταν ενεργοποιήσεις το Color, η app δίνει ένα stream περιεχομένου σε όποιον είναι σε απόσταση έως και 30 μέτρα από τη θέση σου αλλά και σε όποιον είναι στο δικό σου “ελαστικό δίκτυο”.

Με το Color, δεν διαλέγεις δίκτυο αλλά η app αποφασίζει για το δικό σου κοινωνικό δίκτυο ανάλογα με το με ποιόν κάνεις παρέα σε τακτική βάση. Κάθε φορά που δύο φίλοι χρησιμοποιούν την app ο ένας κοντά στον άλλον, οι αλγόριθμοι του Color το ανιχνεύουν για να ‘βαθμολογήσουν’ το επίπεδο της φιλίας.

Πολύ ενδιαφέρον. Δείτε και το βίντεο…

Color Demo from Color Labs, Inc. on Vimeo.