Λεπτό και ελαφρύ…

Όλοι οι κατασκευαστές το ‘παλεύουν’ και έτσι και η Intel αποφάσισε να ‘πει’ τι πιστεύει. Έστειλε προδιαγραφές (reference bill of materials) σε συνεργάτες της για μηχανήματα που θα κοστίζουν $475-$650 για μηχανήματα στα 21χιλιοστά notebooks και $493-$710 στα 18 χιλιοστά όπως λέει μη επιβεβαιωμένη αναφορά.

Σύμφωνα με πηγές από κατασκευαστές notebook και το DigiTimes , σήμερα η Intel έχει αποφασίσει να είναι ενεργή στο να υπάρχουν notebooks στη σχετικά φρέσκια – για μαζικής παραγωγής – κατηγορία των “Ultrabook”.

Ουσιαστικά μιλάμε για φορητούς υπολογιστές με χαρακτηριστικά των tablet αλλά notebooks και κάτω από το όριο των $1,000. Το BOM που αναφέρουμε σε κόστος είναι χωρίς τα έξοδα συναρμολόγησης – και marketing, διακίνηση κ.ο.κ φυσικά.

Σύμφωνα με την αναφορά η Ιntel θα συναντηθεί με συνεργάτες της σε ODM την άλλη εβδομάδα για να συζητήσει την προτεινόμενη BOM και άλλες λεπτομέρειες για το νέο standard.

Πηγές είπαν πως η Intel ήδη προωθεί next-gen Ultrabook με βάση την επόμενη οικογένεια επεξεργαστών 22nm Ivy Bridge CPUs του 2012 και τα βασισμένα σε Haswell μοντέλα του 2013.

Ετοιμάστηκαν πέντε σχεδιασμοί αναφοράς για 18 χιλιοστών μοντέλα χωρίς οπτικό δίσκο. Στο κόστος πάντως είναι δύσκολο το κάτω από τα 1000 δολάρια – το 13.3” της Asus, το UX31 θα κοστίζει $1600.

Η αναφορά λέει πως η Intel αναζητά ‘επιθετικά’ και συνεργάτες για τα υλικά του σασί των Ultrabook. Ίσως με κράματα αλουμινίου-μαγνησίου να είναι ακριβά και περιορισμένης διάθεσης, οι ίνες πλαστικού – fiberglass, να είναι λύση…