Τον πίνακα δημοσίευσε το blog Setteb.it και έχει μια πλήρη σύγκριση τιμών ανάμεσα στις ΗΠΑ όπου ήδη πωλείται το tablet και 18 με 25 χώρες στων οποίων τις αγορές αύριο 25 Μαρτίου θα… ‘ελευθερωθεί’ το iPad 2.

Η αναγραφή των τιμών σε κάθε χώρα λαμβάνει υπόψιν τους τοπικούς φόρους με σημείο αναφοράς τον φόρο 9.2% για τις ΗΠΑ. Όλες οι τιμές είναι στο τοπικό νόμισμα και για εύκολη σύγκριση έχει γίνει μετατροπή των τιμών σε ευρώ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται να έχουν τις ακριβότερες τιμές. Ανεξάρτητα από τους τοπικούς φόρους, τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη αναμένεται να πληρώσουν €479 (~$675) για το βασικό 16 GB Wi-Fi iPad 2, αλλά ακόμη και €799 (~$1125) για το μοντέλο των 64 GB Wi-Fi + 3G.

Στο δε Ηνωμένο Βασίλειο μόλις αφαιρεθεί ο ΦΠΑ η βασική τιμή του 64 GB Wi-Fi + 3G μοντέλου φτάνει τα $892, τιμή υψηλότερη των $829 χωρίς φόρους που ισχύει στις ΗΠΑ.

Πιο φτηνά που;

Το απίστευτο είναι πως πιο προσιτή είναι η… μακρινή Νέα Ζηλανδία που συνήθως έχει ακριβές τιμές σε προϊόντα Apple gear: αφού αφαιρέσει τον φόρο, η έκδοση 64 GB Wi-Fi + 3G iPad 2 κοστίζει $834, μόλις $5 πάνω από την τιμή Αμερικής. Χαράς… ευαγγέλια για τους Kiwis να έχουν συνηθίσει 5-15% παραπάνω για τα προϊόντα με το μισοφαγωμένο μήλο, είναι μια καλή είδηση από την άλλη στο Ellada (…) πάλι θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω!

Αν έχετε φίλο στις ΗΠΑ – και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον Οκτώβρη όταν θα έχουμε τις ‘καλές’ εκδόσεις όλων των iOS και Android tablet στην αγορά, πείτε του την επόμενη φορά που θα έρθει…