Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι εταιρίες Sharp και Shin-Kobe Electric Machinery Co., Ltd. που ετοιμάζουν από κοινού 250 σετ συστημάτων παροχής ενέργειας από τον ήλιο. Τα συστήματα θα σταλούν σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε…

Με τη συνεργασία του Ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας οι δύο εταιρίες σχεδιάζουν να έχουν έτοιμα τα συστήματα μέσα στο τρέχον 24ωρο.

Από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η καταστροφή η ιαπωνική Sharp είχε σχεδιάσει να χρησιμοποιήσει ηλιακά συστήματα για να βοηθήσει. Με την υποστήριξη της εταιρίας Shin-Kobe Electric Machinery και άλλων συνεργατών της, η εταιρία κατάφερε να συναρμολογήσει ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για την περιοχή της καταστροφής και άλλες τέτοιου τύπου ανάγκες.

Τι ειδικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί αυτόνομα και αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ της Sharp, μπαταρίες της Shin-Kobe Electric Machinery και μια γραμμή για σύνδεση ρεύματος AC. Η παραγόμενη ισχύς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίζονται παντός τύπου μπαταρίες.

Κύριος σκοπός είναι να βοηθηθούν περιοχές όπου ακόμη δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος…