Η πιο hobbίστικη ταινία της χρόνιας…

Σας έχουμε ήδη δηλώσει μετ’επιτάσεως πόσο περιμένουμε το “Sucker Punch” αφού είναι μια από τις πιο καινοτόμες και, κυρίως, από ‘λευκό χαρτί’ ιδέες: ηρωίδες που είναι ντυμένες σαν strippers αλλά πολεμούν σαν ninjas…

Σπαθιά και bazooka, μαχαιρώματα και… κλωτσιές κάθε τύπου, ρομπότ mecha και ‘κακοί τύποι’ ιδιότυπα όπλα, ελικόπτερα Huey και δράκοι (!) Όλα αυτά μέσα σε έναν ατελείωτο πανικό, ένα χάος όπου το διχτυωτό καλσόν ο κορσές και τα ψηλά τακούνια ΔΕΝ σημαίνουν σεξ αλλά… μάχη για επιβίωση!

Ο Zack Snyder των ‘300’ έφερε ένα εντυπωσιακό δημιούργημα στη ζωή είναι το δικό του pet project και κατάφερε να μεταμορφώσει πέντε ηρωίδες σε κάτι καταπληκτικό που μάλιστα είναι ‘κατάλληλον’ ! – PG-13.

Ανάμεσα σε όλο mechaνοειδές στρατιωτικό μεγαλούργημα με εικόνας ‘εκτός’ πραγματικότητας, οι φαντασιώσεις απόδρασης της Babydoll — με ένα pop σάουντρακ από Jefferson Airplane, the Beatles και Eurythmics — καθηλώνουν τις αισθήσεις.

Σε υπερβολή; Ωωω ναι! ? Είναι όμως μέσα τις ικανότητες του Snyder να στήνει ένα χαοτικό σκηνικό που δεν έχεις φανταστεί. Ρομποστρατιώτες των Ναζί και οι ηρωίδες με φονικό… νάζι. Θα μείνεις στη θέσει βιδωμένος/η…

Οι Babydoll (Emily Browning) μαζί με τις Amber, Sweet Pea, Blondie και Rocket (Jamie Chung, Abbie Cornish, Vanessa Hudgens and Jena Malone) σε ένα καταπληκτικό ταξίδι που μας πηγαίνει από τον 1ο ΠΠ μέχρι πλανήτες που φέρνουν στο Avatar εκ του σχεδιαστή κυρίου Rick Carter.

Δείτε και λίγο την cult φιγούρα των 1990 του “La Femme Nikita”…