Η ανακοίνωση της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ έφερε… σκεφτικό βλέμμα σε αρκετούς: δεν έχει… ΠΟΛΥ ζέστη στο πλούσιο κρατίδιο;

Από την άλλη… έγινε. Αποφασίστηκε και πρέπει για τα επόμενα 10 χρόνια να πιάσουν δουλειά οι άνθρωποι της διοργάνωσης για να απαντήσουν αναπάντητα ερωτήματα και α βρούνε λύσεις.

Ανάμεσα σε αυτά είναι όπως λέει και το BBC και το πως θα παίξουν μπάλα ο διάδοχος του Μέσι και οι λοιποί, κυρίως Ευρωπαίοι παίκτες κάτω από την ασύληπτη ζέστη – τον Ιούνιο και τον Ιούλιο μέχρι 50 βαθμοί Κελσίου!

Το να αλλάξει εντελώς ο παραδοσιακός προγραμματισμός και να γίνει η διοργάνωση χειμώνα είναι αδύνατο οπότε η επόμενη καλή ιδέα είναι… καλές ιδέες! Ναι, κάποια στάδια θα είναι βιοκλιματικά και άλλα θα έχουν κλιματισμό με ειδικό τρόπο. Αλλά από την άλλη επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κατάρ προτείνουν και… αερόστατα σκίασης!

Ουσιαστικά τεχνητά ‘σύννεφα’ που θα συλλέγουν για να λειτουργούν ενέργεια από τον ήλιο και κατασκευασμένα από άνθρακα και με καύσιμο ήλιο, θα λειτουργούν με τηλεχειρισμό!

Αρχικά το σύστημα θα κοστίζει περίπου $500,000, με τις τιμές να πέφτουν όταν βγει σε παραγωγή…

Εντάξει λίγο sci fi αλλά εφικτό…