Το πρωτότυπο όχημα για πόλεις με την ‘οικολογική΄καρδιά, Pixel Concept, όπως μάθαμε θα πάρει το πράσινο φως για κατασκευή. Το τετραθέσιο όχημα όπως θα θυμάστε παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης του 2011 ως μια μελέτη για ένα αστικό όχημα με στόχο την Ευρωπαϊκή, αυτή τη φορά, αγορά αφού το Nano δεν μπορεί τεχνικά να… εξευρωπαϊστεί!

Λίγο μακρύτερο από τα τρία μέτρα με ισορροπημένο εξωτερικό και αρκετές σχεδιαστικές αναφορές με το 2004 Pininfarina Nido Concept. Το εσωτερικό διαθέτει ένα σύστημα για καλύτερη ‘διαδραστικότητα’ με τον οδηγό human-machine interface (HMI), που επιτρέπει να ενσωματώνεται και το smartphone ή το tablet με το σύστημα infotainment του οχήματος.

Στα τεχνικά highlight το σύστημα μετάδοσης “Zero Turn” με μια Συνεχώς Μεταβαλόμενη Μετάδοση – Infinitely Variable Transmission (IVT), ώστε να κάνει μια πλήρη στροφή σε 2.6 μέτρα – ενεργή τετραδιεύθυνση ουσιαστικά…

Το Pixel Concept βασίζεται βέβαια στο Nano, και κινείται με έναν κινητήρα πετρελαίου 1.2 λίτρων για κατανάλωση 3.4 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 89g/χλμ.