Μην έχετε αυταπάτες: φέτος θα έρθουν τα… πάνω κάτω στην μουσική μέσω Διαδικτύου. Οι γίγαντες που ονομάζονται Apple, Google, HP, Sony και τώρα, η Amazon φέρνουν εξελίξεις… υπερταχεία!

Όπως είχαμε ήδη προβλέψει πριν λίγες ώρες η Amazon ανακοίνωσε την δική της υπηρεσία ‘αποθηκευτικών χώρων’ με μορφή cloud computing. Η ονομασία: “Cloud Drive” με τον “Cloud Player” που βασικά επιτρέπει να αποθηκεύεις ψηφιακό περιεχόμενο στο “cloud” και να το streamάρεις από κάθε browsers σε κάθε υπολογιστή ή κινητά – για την ώρα μόνο Android.

Η νέα υπηρεσία έρχεται μετά την παρουσία των άλλων νέων – startup υπηρεσιών, όπως των mSpot, MP3Tunes, Maestro.fm, Orb, MiMedia και Audiogalaxy ενώ ετοιμάζεται και το Beyond Oblivion, με χρηματοδότηση $90 εκατομμυρίων από το News Corp του μεγιστάνα Μέρντοχ.

Επιπλέον υπάρχουν ήδη και Rdio, MOG, Pandora, Spotify και Grooveshark, που όμως καθώς έχουν συνδρομή είναι άλλο…. φρούτο!

Για να δούμε όμως τι προσφέρει η Amazon και το “Cloud Drive” της…

Τι λαμβάνεις δωρεάν συγκριτικά στις υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα…

Amazon: 5 GB
MP3Tunes: 2 GB
mSpot: 2 GB

Τιμές για επιπλέον χώρο:

Amazon: 20 GB for $20 per year (or just buy a single album from its MP3 store)
MP3Tunes: 20 GB for $19.95 per year
mSpot: no option for 20 GB

Amazon: 50 GB για $50
MP3Tunes: 50 GB για $39.95 το χρόνο ($4.95 τη μήνα)
mSpot: 40 GB για $3.99 το μήνα (ισοδύναμει με $47.88 το χρόνο)

Με άλλα λόγια αν θέλετε περισσότερα από 20 GB στην cloud… ‘αποθήκη’ σας φαίνεται λοιπόν πως για την ώρα συμφέρει να μείνετε σε μια από τις ‘μικρές’ startups αντί για το Amazon Cloud Drive, με τα 20Gb να είναι επαρκή πάντως για βασικό χρήστη (η Amazon σημειώνει πως 20 GB σημαίνει 4.000 τραγούδια και 8.000 φωτογραφίες.

Ακόμη όμως και αν τα 5GB του δωρεάν χώρου δεν επαρκούν υπάρχουν για παράδειγμα έξτρα GB με διαφήμιση όπως κάνει το MP3Tunes, κίνηση που αναμένουμε να επεκταθεί σταδιακά στα επόμενα χρόνια…

Αγόρασες; έχεις έκπτωση!

Για την ώρα η αναβάθμιση στα 20 GB του Amazon Cloud Drive κοστίζει $3.99 για έναν χρόνο αν αγοράσεις ένα.. φτηνό μουσικό άλμπουμ από το Amazon’s MP3 store, ένα… κόλπο που κάνει ακριβό π.χ το MP3Tunes – αλλά και το mSpot.

Συμπερασματικά η Amazon έχει κάνει δύσκολη τη.. ζωή του βασικού του αντιπάλου πριν δούμε τις κινήσεις Apple και Google ενώ από την άλλη έχει ένα ζήτημα: δεν μπορεί να παιχτεί σε iOS συσκευές σήμερα…

Η ουσία; στην εκκίνηση η Amazon είναι ταχύτερη των Google και Apple αν και το ζήτημα είναι πως σήμερα η αγορά είναι και σπριντ και… μαραθώνιος!

Τρέλα! 🙂