Τι γίνεται αν δεν υπάρχει μια χειρουργική λάμπα στην περιοχή όπου κάποιοι ζουν με μεγαλύτερη δυσκολία;

Η Αυστραλός βιομηχανικό σχεδιαστής Michael O’Brien έχει δημιουργήσει αυτό που πιστεύει πως είναι η καλύτερη εναλλακτική: μια χειρουργική λάμπα με μπαταρία και χαμηλής κατανάλωσης LED λαμπτήρα.

Ο O’Brien είχε την έμπνευση του μετά από μια χρόνια διδασκαλία Αγγλικών στη Παραγουάη. Εκεί είδε πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κεριά για να διαβάζουν και έδιναν ισχύ σε συσκευές με χρήση μπαταριών αυτοκινήτου ή κηροζίνης. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει αυτό που χρειάζεται: μια μπαταρία για σημαντικές χρήσεις.

Η λάμπα περιέχει τέσσερα LED φώτα με τρεις λάμπες το καθένα που ρυθμίζονται ξεχωριστά σε κλίση και όχι μόνο. Το ίδιο το σώμα της λάμπας είναι κατασκευασμένο από ένα κομμάτι αλουμινίου και είναι επίπεδο για εύκολη αποστολή. Όταν φτάσει στον προορισμό του στον Τρίτο Κόσμο, διπλώνεται στο σχήμα που χρειάζεται χάρη σε ειδικές τρύπες.

Όπως αναφέρεται η λάμπα πληρεί όλες τις προδιαγραφές για χειρουργική χρήση, έχει επαρκή ένταση και ρυθμιζόμενα οπτικά ενώ αποστειρώνεται εύκολα και έχει τη σωστή θερμοκρασία φωτός. Ο O’Brien αναζητεί χρηματοδότης και απευθύνεται σε υπηρεσίες βοηθείας μέσω του The New Inventors