Την ευκαιρία να αυξήσουν τις τιμές στα μεγάλου μεγέθους TFT LCD panel θα έχουν τον ερχόμενο Μάϊο-Ιούνιο με κύρια αιτία τον αντίκτυπο που έχει στην ροή παραγωγής τους ο σεισμός στην Ιαπωνία. Απαραίτητα εξαρτήματα η ροή των οποίων έχει σοβαρά προβλήματα είναι βασική αιτία για την εξέλιξη λένε οι Digitimes…

Τιμές οθόνες στις 18.5” με 20” ευρείας θέασης αναμένεται να έχουν μια μικρή αύξηση και τον Μάρτιο αλλά και τον Απρίλιο λένε πηγές από τη βιομηχανία.

Οι τιμές για φορητούς notebook υπολογιστές και τα panel τους παρέμειναν ίδιες για μια περίοδο και οι εταιρίες πωλήσεων βλέπουν πως υπάρχει χώρος για να αυξήσουν τις τιμές τους τον Απρίλιο, ειδικά για τα 14” panel αν και διαφωνούν οι… πελάτες τους, οι κατασκευαστές notebook δηλαδή.

Αν και ο σεισμός της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία διέκοψε τη ροή σε εξαρτήματα και μέρη των οθονών, τα αποθέματα επαρκούν για την περίοδο μέχρι τον Μάιο, κάτι που δεν βοηθά την προσπάθεια των κατασκευαστών να ζητήσουν περισσότερα για τα προϊόντα τους, σχολιάζουν πηγές.

Μια αύξηση στις τιμές των TV panel είναι πιο πιθανό να συμβεί την περίοδο Μαίου-Ιουνίου και εξαρτάται από την πορεία της αποκατάστασης των προβλημάτων στην Ιαπωνία, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.