Αν θα θυμάστε όταν είδατε την ταινία δεν ήταν… άγνωστες σκηνές που είχαν πρόβλημα με την κίνηση και φαίνονταν να ‘έχαναν’ καρέ…

Νομίζετε πως δεν το είχε δει ο κύριος Cameron;

Έτσι λοιπόν ο δημιουργός της ταινίας των ρεκόρ αποφάσισε να γυρίσει τα Avatar 2 και 3 με περισσότερα καρέ/δευτ. για να  δώσει  “… επιπλέον αίσθηση ρεαλισμού”.

Μιλώντας στο CinemaCon στο Las Vegas, ο σκηνοθέτης είπε πως θα ανεβάσει τα καρέ στα 48 ή 60 καρέ/δευτ. fps επειδή το “.. 3D δείχνει ένα παράθυρο στον ρεαλισμό και όσο πιο μεγάλος ο ρυθμός τόσο φεύγει το ‘γυαλί’ από το παράθυρο.”

Με τα λόγια του υπεύθυνου παραγωγής της ταινίας Jon Landau που πιστεύει πως περισσότερα καρέ/δευτ θα “…έχουν μεγάλη διαφορά στην εμπειρία του κοινού όχι μόνο για τις 3D ταινίες αλλά για όλες τις ταινίες”.

Ο κύριος Landau είπε, όπως γράφει το ‘Hollywood Reporter’, πως θα φύγει το στροβοσκοπικό εφέ που δημιουργεί τα 3D τεχνουργήματα. Επιπλέον καθώς το διάφραγμα είναι την περισσότερη ώρα κλειστό το αποτέλεσμα σε αυτό το 2ης γενιάς 3D, θα είναι μια πιο φωτεινή εικόνα. Ως γνωστόν τα γυαλιά μειώνουν σήμερα είτε παθητικά, είτε ενεργά την φωτεινότητα…

Ο Landau σημείωσε πως τα υψηλότερα σε ρυθμό καρέ/δευτ. είναι ήδη διαθέσιμα στις ψηφιακές κάμερες αλλά “… συνήθως χρησιμοποιούνται για αργή κίνηση”.

Προσέθεσε δε πως η εγγραφή θα γίνει σε 48 ή 60 καρέ/δευτ.αλλά η ταινία θα παίζεται στα κινηματογραφικά 24 καρέ/δευτ.

Ο δε Cameron έχει πλέον μπει στο CinemaCon μια ‘συμμαχία’ των DreamWorks animation και του CEO της Jeffrey Katzenberg, και του George Lucas. Οι τρεις θα “είναι μπροστάρηδες της επανάστασης του 3D κινηματογράφου” με μεγάλα σχέδια για να “…εντυπωσιάσουν τους σινεφίλ”.