Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Android Market προσφέρει όλο και περισσότερες εφαρμογές για κατέβασμα ή/και αγορά ενώ ο ρυθμός του Android app store και των νέων εφαρμογών όλο και αυξάνεται.

Σε πρόσφατη αναφορά της εταιρίας αναλύσεων app store analytics Distimo, υπάρχει η εκτίμηση πως το Android θα ξεπεράσει το App Store σε μέγεθος πριν το τέλος Ιουλίου του 2011.

Μια άλλη εταιρία αναλύσεων, η εκ Γερμανίας research2guidance, συμφωνεί με τα ευρήματα της Distimo και προβλέπει πως το Android θα ξεπεράσει το Αpple App Store τον Αύγουστο του 2011.

Αν συνεχίσουν οι ρυθμοί αύξησης για τη διάθεση νέων app, η research2guidance αναμένει το Αndroid Market να φτάσει τις 425,000 apps μέχρι τον επόμενο Αύγουστο και να ξεπεράσει το App Store.

Σύμφωνα με την εταιρία το Android Market έχει προσθέσει 28.000 νέες τον Απρίλιο του 2011, ενώ η Apple είχε φτάσει μόλις τις 11.000 apps.

Προφανώς υπάρχει το ερώτημα αν όλα αυτά έχουν σημασία, εξάλλου υπάρχουν οι περισσότερες από αυτές της apps που είναι διαθέσιμες και στις δύο εφαρμογές και δεν έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Σπάνια 100.000 apps ή 200,000 θα κατέβουν από κάποιον εξάλλου…