Πέντε εντελώς διαφορετικούς τρόπους για να ανεβάζει κανείς blog posts στο Blogger λανσάρει η Google σε μια προσπάθεια να μας μάθει να… ‘καταναλώνουμε’ το διαδίκτυο διαφορετικά.

Ήδη όσοι επισκέπτονται Blogger-hosted blogs θα ανακαλύψουν νέους τρόπους απεικόνισης αν πληκτρολογήσουν “/view” στο τέλος του blog URL. Σε αντίθεση με παραδοσιακά blog skins ή θέματα πάντως αυτές οι views αλλάζουν δραματικά όλη την εμπειρία του blog.

Όπως είπε ο διαχειριστής του προϊόντος Blogger, κος Anil Sabharawal στο Mashable, η κίνηση αφορά τον εκμοντερνισμό του UI και “είναι επαναστατική αλλαγή της κατανάλωσης της blog εμπειρίας.” Ο Sabharawal λέει πως τα blogs θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλη την ισχύ του σύγχρονου web, ειδικά τις HTML5, AJAX και CSS3 τεχνολογίες που έχουν κάνει πιο δυναμικά τα website τα τελευταία χρόνια.

Έτσι το UI έχει στην αναζήτηση στο Timeslide, τη δυνατότητα να δεις αυτόματα τονισμένα post που ταιριάζουν με τις αναζητήσεις σου ενώ και πέντε νέες views ενσωματώνουν άπειρο scroll.

Οι δε ιδιοκτήτες Blog έχουν την επιλογή να απενεργοποιήσουν τα νέα view αν θέλουν μεγαλύτερο έλεγχο στο πως οι χρήστες βλέπουν τα website τους.

Αν και το Blogger είναι από τα μεγαλύτερα δίκτυα blog, τα WordPress και Tumblr έχουν περισσότερη προσοχή από τους χρήστες και ενσωματώνουν διαρκώς νέα χαρακτηριστικά και καινοτομίες. Η Google δεν είχε το Blogger σε προτεραιότητα εδώ και χρόνια, το 2011 όμως φαίνεται πως κάτι κάνει…