Η Mozilla αποφάσισε να ‘χτυπήσει’ τα Firefox add-on που οδηγούν σε αργοπορία του open source browser…

Σε blog post της εταιρίας την Παρασκευή, η Mozilla ανέφερε πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα προσθέσει μια προειδοποίηση σε κάθε add-on που μειώνει την ταχύτητα του Firefox startup χρόνου περισσότερο από 25% και σε επερχόμενη έκδοση του browser, τα add-ons άλλων εταιριών δεν θα εγκαθίστανται αν ο χρήστης δεν εγκρίνει την κάθε εγκατάσταση.

“Είναι μια κοινή πρακτική όσων ετοιμάζουν third-party software να εγκαθιστούν toolbars και άλλες προσθήκες στον browser στου χωρίς έγκριση,” λέει η Mozilla. “Γνωρίζουμε πως τα add-ons είναι η αιτία για πολλά προβλήματα επιδόσεων που μας έχουν αναφερθεί και οι χρήστες συχνά δεν γνωρίζουν πως μπήκε το add-on και να το απομακρύνουν.” Με την αίτηση έγκρισης για όλα τα add-ons, η Mozilla πιστεύει πως θα έχει ένα “τεράστιο αντίκτυπο” στις επιδόσεις.

Κάθε εβδομάδα η Mozilla θα τρέχει αυτόματα τεστ επιδόσεων στα top 100 add-ons και τι δική της add-on λίστα και θα δείχνει εκεί τα αποτελέσματα. Μετά τα πρώτα τεστ το αργότερο από τα add-on είναι το δημοφιλές website debugger, Firebug. Η εταιρία λέει πως το Firebug επιβραδύνει κατά 75%.

Στους επόμενους μήνες η Mozilla θα παρέχει εργαλεία στους developers για να κάνουν τις δικές τους δοκιμές για τα add-on και θα επικοινωνεί με developers των οποίων τα add-on αργοπορούν υπερβολικά τον χρόνο startup.

Μελλοντικά θα ελέγχει όλα τα add-ons που υποβάλλονται.