Από σήμερα ο συνιδρυτής της Google, o κύριος Larry Page αναλαμβάνει τα ηνία της Google στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO). Από τη θέση αποχωρεί ο Eric Schmidt.

Η ανακοίνωση των αλλαγών είχε ήδη γίνει τον Ιανουάριο και από σήμερα ο Page αναλαμβάνει τα καθημερινά καθήκοντα στη Google, ενώ ο Schmidt θα πάρει τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου.

Η Google γεννήθηκε το 1998 και την διοικούσαν ο Page και ο έτερος συνιδρυτής της Sergey Brin μέχρι που η ‘γιγάντωση’ της εταιρίας έφερε τον Schmidt να αναλαμβάνει ως CEO το 2001.

Σε blog post όπου ανακοινώθηκαν οι αλλαγές τον Ιανουάριο ο Schmidt είχε γράψει: “Τα τελευταία 10 χρόνια όλοι είχαμε ίσο μερίδιο στη λήψη των αποφάσεων. Αυτή η νικηφόρος προσέγγιση έχει πραγματικά οφέλη σε θέματα μοιρασμένης σοφίας και θα συνεχίσουμε να συζητούμε τις μεγάλες αποφάσεις οι τρεις μας.”

Ουσιαστικά η εξέλιξη δίνει στον Schmidt τον ρόλο του Εκτελεστικού Προέδρου που σημαίνει πως θα εργάζεται πάνω σε στρατηγικές πτυχές της εταιρίας και θα συμβουλεύει τους Page και Brin ενώ θα ετοιμάζει “συμφωνίες, συνεργασίες, πελάτες και ευρύτερες επιχειρηματικές σχέσεις, σχέση με την κυβέρνηση και τεχνολογία μέσω της ηγεσίας.”

Ο Page δεν θα κάνει απότομες και ραγδαίες αλλαγές αλλά περισσότερο θα μικρορυθμίζει το εσωτερικό της εταιρίας. Η Google έχει μπροστά της μια δύσκολη διετία με μάχες απέναντι σε αντιμονοπωλιακούς νόμους, την κυριαρχία της κοινωνικής δικτύωσης και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης να είναι στα νέα της πλάνα.

Για να δούμε τα έργα και τις ημέρες του Larry Page…