Με την πληθώρα των εναλλακτικών του ποντικιού λύσεων θα ξεχνούσαμε πως υπάρχουν πολλές άλλες σε εξέλιξη λύσεις. Τα WOW-PEN Joy, ErgoSlider Plus, Orbita Mouse και το AirMouse είναι αρκετά από τα μέσα που προσπάθησαν να αντικαταστήσουν το ‘ποντίκι’ εφεύρεση του 1968. Τώρα επιχειρεί το evoMouse να διεκπεραιώσει ένα εικονικό trackpad με το δάχτυλο να λειτουργεί σαν pointer.

Οι δημιουργοί, η εταιρία Celluon μιλά για μια επανάσταση με το evoMouse να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό όπως το Ιnvisible Computer Mouse. Δύο αισθητήρες λειτουργούν σαν ‘μάτια’ για την μικρή αυτή συσκευή και ανιχνεύουν την κίνηση λειτουργώντας σαν ένα κανονικό ποντίκι . Κλικ, διπλό κλικ, σύρε και άσε κ.ο.κ.

Το evoMouse μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ζωγραφική ενώ υπάρχει και προαιρετικό keymat για να λειτουργεί ως QWERTY πληκτρολόγιο.

Η Celluon says λέει πως καθώς δεν σέρνεις ένα μηχάνημα όπως το ποντίκι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για στο Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα.

Ενώνεται με Bluetooth ή USB, ενώ φορτισμένο παρέχει δύο ώρες gaming. Συμβατό με laptops με Windows XP, Vista ή 7, και Windows Mobile, BlackBerry και συσκευές Symbian. Τιμή δεν έχουμε ακόμη.