Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από τη δημιουργία του Renault 4, η Renault μαζί με το Designboom έχουν ξεκινήσει έναν διαγωνισμός με βάση το θρυλικό μοντέλο. Η προθεσμία είναι η 20η Ιουνίου του 2011.

Το αγαπημένη Renault 4 (ή 4L, και όπως το προφέρουν οι Γάλλοι, “Quatrelle”) ήταν σε παραγωγή από το 1961 μέχρι το 1992 και είναι το γαλλικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών: συνολικά οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν.

Για να γιορτάσει την επέτειο το Designboom μαζί με τη Renault έχουν ξεκινήσει έναν διαγωνισμό με την ονομασία “Renault 4 Ever”. Έχει ζητηθεί από γραφίστες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια νέα σχεδίαση με βάση τη Renault 4L, που να βασίζεται στα λεγόμενα ‘κυκλικά οικονομικά’ “καμία απώλεια, τίποτα δεν δημιουργείται, όλα μεταμορφώνονται.”

Το νέο όχημα θα πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και να είναι εμπνευσμένο από τις αξίες του iconic 4L: απλότητα, αξιοπιστία και προσιτότητα.

Τελευταία ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 20η Ιουνίου, 2011 και οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μέχρη την 16η Ιουνίου 2011.

Στην επιτροπή που θα κρίνει της συμμετοχές είναι οι: Laurens Van Den Acker (Υπεύθυνος του Renault Group Design Department), Birgit Lohmann(αρχισυντάκτης του Designboom), Maï Ikuzawa, ιδρυτής του της διεθνούς υπηρεσίας Bow Wow.

Η νικήτρια συμμετοχή θα έχει ως βραβείο ένα πολύ… σπέσιαλ αυτοκίνητο: το Renault 4 που οδηγούσε ο Michel Leclère (πρώην οδηγός Formula 1) στο ιστορικό 2011 Ράλι Monte-Carlo.

Το όχημα βασίζεται στο 1965 Renault 4L με αξία €15,000 ευρώ.

Για περισσότερες υπηρεσίες επισκεφτείτε το Design Boom ή διαβάστε την ιστορία του Renault 4.