Την απόκτηση της Hawk-Eye, μιας κορυφαίας λύσης για live σπορ event ανακοίνωσε η Sony που ενισχύει σε κάθε επίπεδο τις υποδομές 3D της…

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την απόκτηση της Hawk-Eye Ltd, μιας εταιρίας με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο που ειδικεύεται στην τεχνολογίας ιχνηλάτησης – tracking technology, για αθλητικά event και μεταδόσεις.

Οι δυνατότητες του Hawk-Eye βασίζονται στην ‘επεξεργασία όρασης’ και την εστίαση στο αντικείμενο (triangulation), που θα συνδυάζονται με την ηγετική θέση που ούτως ή άλλως έχει η Sony σε AV παραγωγή και λύσεις επαγγελματικές (B2B solutions). Στόχος είναι να δίνεται σε στάδια και Broadcasters μια ολοκληρωμένη λύση.

Οι άνθρωποι της Sony Europe αξιολογούν το Hawk-eye ως τη βέλτιστη λύση για ‘απαιτητικές’ καταστάσεις όπως αγώνες κρίκετ και τένις αλλά και, φυσικά, ποδοσφαίρου.

Την εταιρία είχε ιδρύσει ο κύριος Paul Hawkins, που έστησε την Hawk-Eye το 1999, ενώ στην αγορά συμπεριλαμβάνονται όλα τα δικαιώματα – Intellectual Properties Rights, το προσωπικό της Hawk-Eye αλλά και όλες οι τεχνολογικές και software λύσεις. Το Hawk-eye θα ανήκει στη Sony Professional, το B2B τμήμα της Sony Europe Ltd.