Από την περυσινή Cell TV που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα και είχε τη μονάδα επεξεργασίας σε ξεχωριστό κουτί στις φετινές της τηλεοράσεις…

Φέτος, όπως είπε σε παρουσίαση τηλεοράσεων ο κύριος Sascha Lange που τρέχει το marketing για τα “…visual products”, της εταιρίας, δεν υπάρχει επιπλέον κουτί και ούτε χρησιμοποιείται ο Cell. Ο λόγος;

Ο Cell ζεσταίνεται… Ανεβάζει θερμοκρασίες που παραείναι υψηλές για να τοποθετηθεί δίπλα στο πάνελ. Η εταιρία ισχυρίζεται πως η… γιατρειά είναι το “Cevo Engine”, ένα νέο τσιπ που μπορεί να ενσωματωθεί στο σασί της τηλεόρασης.

Ο Lange επέμενε στην χθεσινή παρουσίαση πως το Cevo δεν είναι το Cell, αν και ομολόγησε πως οι δύο πλατφόρμες είναι παρόμοιες σε δομή με πολλούς τρόπους.

Το Cevo – “Cell Visually Optimised”, ίσως – περιγράφεται από την Toshiba ως ένα “seven-core processing platform” με “co-processor for special picture algorithms” και “integrated DRam with 9.6Gb/s bandwidth”, με άλλα λόγια επτά πυρήνες, ειδικοί αλγόριθμοι και ευρύ bandwidth.

Τώρα… η αλήθεια είναι πως ακούγεται όπως το Cell των Sony/Toshiba που περιγράφεται ως επεξεργαστής με “multiple Synergistic Processing Element (SPE) cores, a separate Power Processor Element (PPE) and a high bandwidth integrated memory” και είναι πολύ πιθανό ο Cevo να είναι ουσιαστικά ο Cell  με μικρότερη κατανάλωση και χαμηλότερο χρονισμό αφού δεν είναι επεξεργαστής που μπαίνει μέσα σε ένα PS3. Εξάλλου και μόνο με διαδικασία κατασκευής πιο σύγχρονη, λιγότερα νανόμετρα δηλαδή, μπορεί να επιτευχθεί η μικρότερη κατανάλωση…

Το Cevo Engine θα υπάρχει στο μοντέλο 55in ZL1, αλλά και τις σειρές 42, 46 και 55in YL αλλά και WL series.

Στα άλλα specs υποστηρίζεται DLNA, 1080p 3D, 2D-3D μετατροπη ενώ μπορεί να συνδεθεί σκληρός δίσκος σε θύρα USB – η ZL1 έχει και 500GB εξωτερικό σκληρό.

Το ίδιο μοντέλο διαθέτει 512-ζωνικό LED backlight ενώ τα άλλα μοντέλα έχουν 32 ζώνες. Σε όλα υπάρχει υποστήριξη για το Toshiba Places, 2.4/5GHz 802.11n και τέσσερις HDMI.